SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Neden Ercan Çimen?

Neden Ercan Çimen?

10 Ekim 2018 Çarşamba - 09:30








Ak Parti'nin kurulduğu günden bugüne en başarılı olduğu illerden bir tanesi de Gümüşhane'dir. Fakat, AK Parti Gümüşhane’den son seçimlerde %80’in üzerinde oy almasına rağmen 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını Milliyetçi Hareket Partisi'ne kaptırmıştı. Ak Parti, yerel seçimlerde ilk ciddi sınavını 2009 yerel seçimlerinde Ercan Çimen'i aday göstermesi ile verdi. Çimen, sadece 17 oyla seçimi kaybetti. O dönemde Çimen'in seçimleri kaybetmesinde  Ak Parti mensubu birçok isim ve eski yöneticilerin Çimen'e oy vermemesinin etkili olduğunu söylenmişti. 2014 yerel seçimlerinde ise Gümüşhane milletvekili Kemalettin Aydın'ın "Biz Gümüşhane'de seçimi Ercan Çimen ile alırız. Adayımız o olmalı ve desteğim de onadır" diye açıkça tavır koyması karşısında Çimen tekrar aday gösterildi ve seçimi kazandı. Gümüşhane halkı 2014 yerel seçimlerinde ciddi bir farkla Gümüşhane belediye başkanı olarak Çimen'e bu yetkiyi verdi. Başkanlık koltuğuna oturan Çimen, Gümüşhane'nin makus talihini değiştirdi. Birçok proje hazırladı. Bunların büyük çoğunluğunu hayata geçirdi.

ÇİMEN'A KARŞI HAREKETLENME VAR

Bu tarihten sonra Ak Parti artık Gümüşhane’de hem yerelde hem genelde gücünü ortaya koydu.  Fakat Gümüşhane küçük bir il olmasına rağmen siyasi hesaplar baş göstermeye başladı. Gümüşhane'nin en büyük şansızlığı Sabri Varan, Temel Yılmaz ve Kemalettin Aydın haricinde olan isimlerin hepsinin İstanbul ve Ankara’dan gelerek milletvekili seçilmesiydi.  Bu durum yerel siyasetçilerin işini oldukça zorlaştırdı ve birtakım uyumsuzluklara neden oldu. Ama bir şekilde bu uyumsuzluklar bertaraf edildi ve Gümüşhane proje ve hizmetlerle adından söz ettirmeye başladı. Ercan Çimen, Karadeniz bölgesinde seçim kitapçığı hazırlayarak halkın karşısına çıkıp, vermiş olduğu taahhütlerin tamamını yapan bir isimdir. Şimdilerde Gümüşhane'de Ercan Çimen ismine karşı alttan alttan hareketlenmeler olduğu söyleniyor. Çimen'in yüzüne karşı herkes  hizmetlerini methedip "İyi hizmet yaptı diyor" fakat diğer yandan ise milletvekilleri ve il başkanı etrafında olan belirli isimlerin değişim olmalı sözünü çokça dillendirmeye başladıkları ifade ediliyor. Bu isimlere karşı içimden "günaydın" demek geliyor. 2009, 2014 yerel seçimlerinde nerede idiniz?  Yerelde iki dönem nerelerde at koşturdunuz? Gümüşhane'de çıtayı oldukça yükselten Ercan Çimen'e karşı neden elbirliğiyle hareket ediyorsunuz. Ve içimden şöyle sormak geliyor: Bu göreve neden Gümüşhane'nin en zor zamanlarında talip olmadınız da sorunların büyük kısmı çözülüp Gümüşhane hak ettiği konuma getirildikten sonra talip oldunuz? Eğer mantıklı, oturaklı bir cevapları varsa buyursun gelsinler...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap