SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Muhtar, yönetici ve sen çözersin

Muhtar, yönetici ve sen çözersin

07 Kasım 2017 Salı - 07:53








Asya kıtasının uyuşturucu tarlası Afganistan olarak bilinir. Birçok sinema filmi ve kitaplara konu da olmuştur. Dünya uyuşturucunun etkisine tam olarak ne zaman girdiğini araştırdığınız zamanda ABD’nin Afganistan işgali olarak gösterebiliriz. Ortadoğu’da bulunan birçok terör örgütü batı ülkelerinin uyuşturucu kartelleri ile ortak hareket ederek beyaz ölüm ticareti yapıyor.

Bu üretim ve satış pazarının arasında kalan Türkiye ise, bu maddelerin doğal pazarı oluyor. Devlet buna çare bulmak istese de emperyal ve kapital devletler işin içinde olması münasebeti ile durdurulması zor oluyor. İçişleri Bakanlığının bir yıl önce vermiş olduğu talimat ile birlikte Uyuşturucu Büro Amirliği Daire Başkanlığı seviyesine çıkarıldı.

Önceden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Narkotik birimi şimdi ise Uyuşturucu Daire Başkanlığı seviyesine çıkarıldı. 81 ilde şube müdürlükleri kuruldu her sokağa he mahalleye bir NARKO – POLİS koyarak mücadele etmeye çalışıyor. Devletimizin bu çabasına da halk ve vatandaş olarak yardım etmemiz gerek. Mesela muhtarlarımız... Muhtarlarımız NARKO – POLİS’ler ile birlikte bir araya gelerek mahallelerinde bulunan ve bilinen şahısları derhal ihbar etmeli. Bir semti muhtarından daha iyi kimse tanıyamaz.

Muhtara da yardım etmesi gereken kişiler ise, site yöneticileri. Bir siteyi en iyi site yönetici ya da bir apartman yöneticisi iyi bilir. Eğer o durumu muhtara bildirir ise, müdahalesi erken olur. Bir evin içinde önlemi alacak olan kişi ise, ebeveynlerdir. Bir evin içini en iyi ana baba bilir. Lütfen çocuklarınızın çantalarını, elbiselerini her gün kontrol edin, yabancı bir durum olduğunda müdahale edin. Biz bu silsileyi eğer oluşturabilirsek sorunu çözebiliriz.

Aksi takdirde ülkemizi bu bataklığa teslim ederiz. Size Almanya Köln/Mülhaim’den örnek vermek isterim. Bu bölge göçmen alilerin fazla yaşamış olduğu bir bölge... Her köşe başında uyuşturucu satıcısı ve kullanıcısı bulabilirsiniz. Burada doğan bir çocuğun bu illete kendisini kaptırmama imkanı var mıdır? Yarın başta Türkiye’nin her yeri ve Trabzon sokakları da bu duruma düşecek. Eğer siz evdeki çocuğunuzun bu yaptığına göz yumarsanız yarın tüm aileyi, çocuklarınızı tehlikeye atmış olursunuz. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap