SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Minyatür magandalar ile mücadele

Minyatür magandalar ile mücadele

18 Kasım 2017 Cumartesi - 08:02








Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü kent genelinde tebrik edilecek uygulamalar yapmaya başladı. Dikkatlerimden kaçmayan aldığı önlemlerden birkaçını sizlere değerlendirmek istiyorum. Birincisi Kalkınma Mahallesi... Kalkınma Mahallesi’nde bulunan tüm esnafların bir şikayeti vardı.

155 Polis İmdat hattını arayarak sürekli aynı ihbarda bulunuyorlardı. Bunlardan bir tanesi de sokak ortasında lastik yakan, egzoz sesi çıkaran minyatür magandalardı. Asayiş Şube Müdürü değiştikten sonra ilk olarak Kalkınma Mahallesi’nde bu önlemi aldı. Geçtiğimiz günlerde hastaneye gidiyorum ki, bir baktım yol uygulaması yapıyor polis ekipleri, plaka kontrol ve araç içi kontrol...

Merak ettim, o hafta içi iki üç kez daha gittim ki, ekipler orada. Esnaf da öğrenci de rahat. İkincisi Çömlekçi Mahallesi... Yazmakla bitmeyen bir dert bu. Defalarca yazılmış çizilmiş. Trabzon basınında bu konuyla alakalı yazılan yazıları toparlasak bütün harfler bir kütüphanede bulunan tüm kitaplardaki harflerle eşit olur.

90’lı yıllarda sürekli olarak buralara baskın düzenleniyordu. O yıldan günümüze de yapıldı ama bir türlü önü alınmıyordu. Son yılların en büyük operasyonunu yine bu Asayiş Büro yaptı. Edindiğimiz bilgiye göre; Çömlekçi’ye bir daldı pir daldı... Bir ay içerisinde defalarca yapılan operasyonlarda 100’ün üzerinde kadın sınır dışı edilirken, 25 otel sahibi hakkında da yasal işlem yapıldı. Üçüncüsü Çay Ocakları...

Trabzon’da bu sıralar mantar gibi çay ocağı ve kahvehane türemeye başladı. Asayiş Şube ekiplerinin, hafta içi ve hafta sonu buralarda uygulama yapmaya başlayarak özellikle ruhsatsız tabancalara yönelik çalışma yapmaları da ayrı bir güzel. Bunun yanı sıra GBT sorgulaması yaparak aranan ya da suça karışanlar hakkında bilgi toplanıyor. Bu uygulama ile sokak da bir nebze olsa kontrol altına alınıyor. Polis kimlik soruyor, vatandaş göstermemek için direniyor.


Bu da anlam veremediğim başka bir konu. Bunu da bu bölüme yazmak istedim. Ey benim güzel kardeşim! Polis senin güvenliğin, huzurun için bu uygulamaları yapıyor. Senin terörist olmadığını biliyor. Cebinden çıkararak kimlik vermek sana zor mu geliyor? Dördüncüsü Meydan Parkı etrafı...

Bu yaz hep konuşuldu. Meydan Parkı etrafından trafik sıkışıklığı var diye. Trabzon polisi burada da güzel bir uygulamaya gitti. Kendisi de dâhil kimseye park yaptırmıyor. Vatandaş duruyor. Uzunsokak’ta mağazaya giriyor. Öte taraftan trafik aldı başını gidiyor, bizimki pantolon almaya gittiği yerde çay içiyor. Başta Trabzon Emniyet Müdürü olmak üzere Trabzon polisine teşekkür ederim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap