SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > MHP, Eğitim Bir Sen, Gezi ve iftar

MHP, Eğitim Bir Sen, Gezi ve iftar

21 Haziran 2016 Salı - 11:00








MHP’DE DEMOKRASİ ZAFERİ

Belki de ilk kez MHP, böylesine bir demokratik mücadeleye tanık oluyor, demokrasinin güzelliğini yaşıyor. Her türlü engelleme ve baskıya karşın, bin 200 civarındaki kurultay delegesinin 659’u, yani yarıdan fazlası, yani yeni bir yönetim seçebilecek çoğunluk, muhaliflerin Olağanüstü Tüzük Kurultayı’na katıldı. Tüzük Kurultayı’nın temel amacı, yönetimin seçileceği Olağanüstü Kurultay öncesinde, muhaliflerin kolayca saf dışı edilmesini önlemekti. Genel merkez yeniden mahkeme yollarına düşmezse, 10 Temmuz’da Seçimli Kurultay yapılacak. Kurultay delegelerinin çoğu, parti tabanı ve toplumun önemli bir kısmı, MHP’den değişim beklerken, Bahçeli ve Genel Merkez’in hala bazı yasal boşluklarla işi gargaraya getirme çabası ne kadar doğru?

EĞİTİM BİR-SEN’İN AÇIKLAMASI

İktidara yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen’in Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara, bir basın toplantısı düzenledi. Tonya Anadolu Lisesi kütüphanesinde ortaya çıkan ve diğer okullara da gönderildiği anlaşılan Feyzullah Birışık’ın, ‘Bir Bayan Niçin Örtünmek İstemez’ ve ‘Şeytan Bu Kitaba Çok Kızacak’ adlı kitaplarına gösterilen tepkileri eleştirmiş. Bu tepkileri, dine karşı olmayla eşleştirmiş. Hocaya, kitapta bulunan bazı değerlendirmelerle ilgili mesaj attım. Karşılık alamadım. Herhalde görmedi. . Kara bu kitapları okumuş mudur? Okumuşsa aynı mı düşünüyor? İçinde bu tür değerlendirmelerin olduğu bir kitabın öğrencilere sunulması doğru mudur? . İlkokuldan sonra kız çocuklarının okuması şeytanca bir iş midir? Bu süreyi, ‘10 sene süren günah’ olarak tanımlamak doğru mudur? . Kız öğrenci konuştuğunda, tahtaya kalktığında, erkek arkadaşlarının ağzı mı sulanıyor? . Başı açık öğrenciler ve kadınlar günah mı işliyor? . Başı açık kadın taciz ve tecavüze uğradığında, onları kadınlar mı tahrik ediyor? . Saçını açan, vücudunu da açmış mı oluyor? Sokakta başı açık dolaşan kadın, çıplak mıdır? . Anne ve babalar şeytan mıdır? . Başı açık ve kapalı kadınlara yapılan bu hakaretler İslam’ın neresindedir? Ve daha birçok iğrenç değerlendirme ve sorular. Mehmet Hoca lütfeder de, bu soruları yanıtlar mı?

İFTAR YEMEKLERİ KİMDEN


Cumhurbaşkanlığı, hükümet yetkilileri, Belediye başkanları Ramazan dolayısıyla iftar yemekleri veriyor. Sözgelimi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı her akşam bir iftarda. Bu yemeklerin parasını kim veriyor? Kamu kaynaklarından mı, yoksa cepten mi? Kamu parasıyla iftar verip caka satmak, ciddi devlet anlayışına ve İslam’a uyar mı? GEZİ Erdoğan, uğruna 8 insanın öldüğü, 6 bin insanın yaralandığı, büyük travmalara mal olan Gezi Parkı olayını yeniden yeşertmekte kararlı. Başbakan’a “Bu konuda cesur olun” talimatı verdi. Arkasından sosyal medyada, “İtiraz ya da protesto edenleri gebertin”e varan korkunç talepler yazıldı. Bu kadar acıdan sonra bu memlekete aynı senaryoyu yaşatmak, kendi halkına meydan okumak, yeni bir gerilimin fitilini ateşlemek, sağlıklı bir düşünce olabilir mi?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap