SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > MATBAACILARDA İŞLER KIZIŞIYOR

MATBAACILARDA İŞLER KIZIŞIYOR

08 Aralık 2017 Cuma - 08:44








Matbaacılarla alakalı ‘Kara’ya ödülü çok gördüler’ başlıklı yazıma istinaden Matbaacılar Odası Başkanı Mustafa Özcelep telefonla aradı. Özcelep, matbaacılık sektörüne hizmeti olan Hikmet Kara’ya, özel bir sebepten dolayı yönetim olarak ödül vermediklerini söyledi. Telefonun ardından yine telefonumuz çaldı, bu sefer telefonun ucunda yine matbaacılık sektörüne katkısı olan Fethi Yılmaz aradı. Ve telefonda şunları söyledi: ‘Matbaacılar Odasının kurucusu benim. Ben ve arkadaşlarım sektörü ileri taşımak için yola çıktık. Aradan yıllar geçti, arkadaşlarımız elinden gelen gayretle odayı yönetmişlerdir. Ben de 4 sene önce Matbaacılar Odası başkanlığına aday oldum. Seçimde alınan bir karar vardı.

Alınan karara göre, oda başkanlığını 2 sene Mustafa Özcelep yapacaktı, 2 sene ben. Bu olaya başta Metin Kara olmak üzere yönetim kurulu üyeleri şahittir. Özellikle Özcelep buradan maaşı kesilecek ve üst yönetime giremeyecek olması sorun. Gelinen noktada 2 sene nin ardından verilen sözleri hatırlatınca Metin Kara başta olmak üzere başkan Özcelep bu işe yanaşmadılar, oldubittiye getirdiler. Şimdi de bana ve sektöre yapılan bu haksızlığa karşı tekrar aday olacağımı açıkladım. Açıklamamın ardından yine Metin Kara’nın aday olmamam yönünde açıklamalarına da bir anlam veremiyorum. Aday olmamam için işyerimi aşındıranlar var.

Anlayamadığım burada nasıl yapı var ki aday olmazsanız sizden iyisi yok, olursanız kötüsünüz? Bu sektörün sorununu çok iyi biliyorum. Ona göre plan program yapıyoruz. Üyelerimizin çoğunun durumu kötü. Kredi almaya çalışsalar alamıyorlar. O da zaten bu konularda yeterli olmuyor. İşe işte buralardan başlayacağız.” Evet, Fethi Yılmaz’ın sezlenişlerini dinledikten sonra insan sormadan edemiyor... TESOB Başkanı Metin Kara’nın kendi işi dışında bayağı aktif olduğunu görüyoruz. Aktifliği koltuğunu korumak adına tabi. Esnafın derdi ne, ne durumda, ne istiyor gibi sorular havada kalıyor. Halbuki Kara bu gibi entrika işlerle değil de icraatlarıyla, projeleriyle koltuğunu korusa... Kalın sağlıcakla.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap