SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > LÜTFEN ÇOCUKLARINIZIN HAFİYESİ OLUNUZ

LÜTFEN ÇOCUKLARINIZIN HAFİYESİ OLUNUZ

29 Nisan 2018 Pazar - 04:10








        Bir gerçektir ki, bir milletin kurtuluşu ancak eğitimle olur. Geleceğimizi düşünüyorsak, geleceğimizin aydınlık olmasını istiyorsak çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek zorundayız. Eğitim; bir milletin geleceği için önemlidir, çocuklarımızın geleceği için önemlidir. Çocuklarımıza iyi bir eğitim verirsek onlar kendi yollarını bulurlar. Eğitim sadece bir şeyler öğretmek değil, aynı zamanda öğrenmeyi de öğretmek zorundayız. Her şeyi onlara öğretemeyiz ama eğitimin ömür boyu bir süreç olduğunu onlara öğretirsek, onlar ihtiyaç duyduklarında gerekli kaynaklara başvurarak gerekli araştırmaları yaparak kendilerine lazım olan bilgileri öğrenirler ve hayatta da başarılı olurlar…

    Bir eğitimci olarak hafızamı zorlayıp geçmişe doğru bir yolculuk yapıyorum. Onca zorluklara, onca yokluklara, onca sefilliklere nasıl göğüs gerdiğimizi hatırlıyorum. Evet, onca zor şartlara rağmen işimiz sadece okulumuzu ve öğrencilerimizi düşünmek, mesleğimizi ifa etmeye çalışmaktı. Bugünkü şartların geçmişe göre çok daha ileri durumda olduğunu, insanların hayat seviyelerinin çok daha üst düzeylere çıktığını, bir film şeridi gibi gözümün önüne getiriyorum. Bu konuyu bir kenara yazıp, okularımızın çevresinde dolaşan zehir tacirlerinin, çocuklarımıza ve gençlerimize verdikleri zararlara odaklanmalıyız. Malum olduğu üzere insanlarımız (aileler) çocuklarını okutmak için, çağın getirdiği teknolojilerden yararlanmalarını sağlamak için her türlü özveride bulunuyorlar. Hal böyle olunca öğrencinin görevi öğrenci olmak, okumak ve hayatını devam ettireceği dünya gerçeklerini tanımak olacaktır.

      Gün geçtikçe bütün hızıyla yayılmakta olan cinsel sapıklıklar, uyuşturucu illeti gençliğimizi esir almakta. Zira toplumun değer ölçüleri yok edilirse, yetişen yeni nesiller kötü örnekler peşinde koşarlar. En çok üzerinde durmamız gereken, yetişen gençliğimizi tüm kötü alışkanlıklar ve sapıklıklardan korumak, ilgili ilgisiz tüm insanlarımızın ve ailelerimizin en önemli görevi olmalıdır. Dişinden tırnağından artırarak çocuğunun her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışan anne ve babalar, lütfen çocuğunuzun okul içi, okul dışı hal ve hareketlerini kontrol altında tutunuz ve en önemlisi kendi çocuklarınızın hafiyesi olunuz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap