SON DAKİKA



Lösev

09 Ağustos 2018 Perşembe - 09:07








Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı bülteninden bazı alıntılar yapacağım. Alıntılarımı anlatan Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı LÖSEV Kurucu Başkanı Dr. Üstün EZEL.

1990'lı yıllarda lösemili çocukların hemen hemen hepsini kaybediyorduk. Lösemiden değil kanamadan, enfeksiyondan, yoksulluktan, yokluktan. Yeni bir hasta daha almak istemiyoruz, psikolojik olarak tükendik, mesleği bırakma noktasına geldik. Bir şeyler yapmalıydık; çocuklar ölmemeliydi. 8 Kasım 1998 tarihi bizim büyük günümüzdür. Bir avuç idealist insan 30 kadar lösemili çocuk ve cebimizden koyduğumuz 5 bin lira ile işte o gün LÖSEV'i kurduk. Bankada para yok, LÖSEV'i kimse tanımıyor, anlatmaya çalıştığımız herkes dilenci muamelesi yapıyor. Boşver, gerekirse dilenci, gerekirse paspas oluruz, yeter ki çocuklar yaşasın dedik. Bir teneke masa ve bir sandalye ile başlayan yolculukta 19 sene içerisinde ülkemizin ilk lösemili çocuklar hastanesi LÖSANTE'yi, lösemili çocuklar okullarını, dünyada bir ilk ''LÖSEV Lösemili Çocuklar Köyü"nü Avrupa'nın ilk LÖSEV kenti ve ülkemizin en donanımlı hastanesini yaptık. Bugün yüzde 92 tedavi başarısı sağlayan, lösemi ve onkolojide dünya lideri olan kalıcı çözümler yaratan, kanser araştırmaları yapan sivil toplum kuruluşu olduk. Çocuk ve yetişkin hastalara radyoloji ve görüntüleme tanı merkezi, Avrupa'da ilk radyoterapi, kemik iliği nakli, kanser ve kök hücre araştırma merkezleri bulunmaktadır.

Kurban Bayramı yaklaşıyor. LÖSEV; garip gurebanın, fakirin ve hasta çocukların gerçek ailesi, büyük bir kamu yararına sağlık hizmeti veren ve yardımlarla ayakta duran bir kuruluştur. Kurban Bayramı'nda Diyanet İşleri Başkanlığının icazet, cevaz ve esasları doğrultusunda LÖSEV'e vekalet vererek kurbanlarınızı dini usullerle kestirebilir, bağışlarınızla lösemili ve kanserli çocuklarımızın hayatını kurtarabilirsiniz. Sağlıklı günler ve bayramlar dileğiyle...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap