SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Kupada şok

Kupada şok

17 Ocak 2018 Çarşamba - 07:57








Trabzonspor hedefini Türkiye Kupası’nı kazanmak olarak belirlemişti. İlk maçı deplasmanda 1-0 mağlup bitirmişti. Hedef kupa diye yola çıkan Bordo-Mavili ekibin yönetim kurulu ‘ara transferi en iyi şekilde değerlendirip ikinci yarıya iyi başlayacağız’ demişti. Ancak bu yönetim ara transferde Mas’ı vererek hiç kimseyi kadroya dahil etmedi.

Sahaya muhakkak iki gol farklı kazanmak hedefiyle çıkan Trabzonspor adeta ilk 15-20 dakika sahada yoktu. Trabzonspor çok büyük paralarla transfer edilen Kucka adeta sahada yürüyordu. Trabzonspor ilk yarıda kenarları kullanamadı. Abdülkadir’in ayağına 20. dakikada top değdi. Oyuna yavaş ve rölantı başlayan Trabzonspor çok moralsiz gözüktü. Bu da Konyaspor’a yaradı.

Konyaspor’un orta sahasındaki Ali Çamdalı, Vedat, Mehdi, Skubic çok rahat top oynadılar. Skoru korumaya adına vakit geçirmeye çalıştılar. Golü atan Ömer Ali yapmış olduğu faullerle sinir bozdu.

Trabzonspor yine komedi bir gol yedi. Hubocan rakibiyle mücadele ederken Uğur gelip Hubocan’ı bozuyor araya düşen topta Ömer Ali golü atarak Konyaspor’u öne geçirdi.

Okay orta sahada iyi mücadele etti. Ama bence yanlız kaldı. 1-0’dan sonra Trabzonspor hücuma çıkmaya çalıştı. Yusuf Yazıcı’nın atmış olduğu üç şutta Serkan başarılıydı. Rodallega istediği topları alamadı. Mustafa Akbaş’ın sakatlanıp oyundan çıktığı pozisyonda Konyaspor net fırsatı değerlendiremedi. Mustafa’nın yerine Rıza hoca Kamil Ahmet’i aldı. İlk yarı Konyaspor 1-0 önde soyunma odasına gitti.


İlk yarının tamamlanmasıyla Kucka oyundan çıkarken yerine N’Doye girdi. İkinci yarıya süratli başlayan bir ekip izledik. Sağ taraftan Abdülkadir ile yapılan etkili ortalarda Rodallega kafa vuruşlarını yapamadı. Kamil Ahmet’in ortasında Rodallega’nin kafa vuruşu savunmadan dışarı çıktı. İlk 10 dakikada bastıran Trabzonspor bir türlü istediği golü atamadı. Konyaspor ise biraz daha akıllı paslar yaparak Skubic, Mehdi, Ali Çamdalı, Ali Turan topları Trabzonspor yarı sahasına yığdı. Konyaspor skoru korumak için kapalı bir defans uyguladı. Bunda da başarılı oldu.

N’Doye’nin şutunda Rodallega skora denge getirdi. Beraberlik geldi. Trabzonspor’da hedef kupa ise bu oyuncuların isteksizliği neden. Maça bu kadar kötü başlamanın sebebini anlamak mümkün değil. Taraftar bu oyuna karşılık ne yapsın. Trabzonspor 3 milyon 400 bin Euro verdiği Sosa niçin oynamaz.

Artık lig başlıyor. Takviye yapamayan yönetim artık takımı lige çok iyi hazırlamalı. Bordo-Mavililer ligde Avrupa’ya gitme adına oynayacağı Konya, Fenerbahçe ve Göztepe ile zor karşılaşmalar oynayacak. Trabzonspor’un alacağı sonuçlarla nereye varacağını hep beraber göreceğiz. Bu kafalarla zannederim kongreye gideceğiz. İkinci yarıya kötü başladık. Trabzonspor kupaya erken veda etti. Artık önümüze bakacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap