SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > KÜÇÜK MUTLULUKLAR

KÜÇÜK MUTLULUKLAR

15 Nisan 2018 Pazar - 07:20








Her sabah uyandığımızda nefes aldığımız bir gün daha bize bahşeldiği için şükretmeliyiz. Nefes almak, yaşamak, hayattan keyif almak bence paha biçilemez bir duygu. Bunu çok iyi anlamak ve kavramak gerekli. İçinden çıkamadığımız ne kadar sorun olsa da her şeyin bir gün geçeceğini ve bu hayatta sadece ölüme çare olmadığını anlamamız gerekir.

Ben hayattaki küçük şeylerden hep mutlu olmaya çalışan bir karaktere ve hayat görüşüne sahibim. Şöyle bir örnek verirsem; hayalim hiçbir zaman kocaman bir arsa almak değil; küçük çitlerle çevrili güzel bir bahçeye çitlerden atlayarak ulaşmak ve o bahçenin tadını çıkarmak. Bana göre kocaman bir arsaya sahip olmaktan daha güçlü bir mutluluk.

Ne yazık ki günümüzde küçük şeylerle mutlu olan insan sayısı çok az. Mutlu olmak için illa ki büyük şeylere gerek yok. Bazen başlayacağımız bir spor, satın alacağımız bir çift çorap ya da bir dostla yenen bir yemek. Bunların hepsi bana mutluluk veren küçük şeyler.

Burada önemli olan, içinde bulunduğumuz duruma göre sınırlarımızı biraz aşarak kendimizi mutlu etmek. Enerjimizi olumlu yönde etkileyen her şeyle meşgul olabiliriz. Ben bunu başardığım her gün şükreder ve olumsuz durumları nasıl olumlu hale getiririmin çabası içinde olurum. Siz de öyle yapın. Bunun meyvelerini zaman içinde toplarsınız. Hayat hep şikayet edecek kadar uzun değil. Keyif almalı, şükretmeli ve sabırlı olmalıyız.

Hayatı masal tadında yaşamamız dileğiyle.


Mutlu hafta sonları...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap