SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > KTÜ şehrin neresinde?

KTÜ şehrin neresinde?

26 Kasım 2017 Pazar - 08:16








Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bizim göz bebeğimiz, gururumuz... 50 bin öğrencisi ile Trabzon’un ve bölgenin en önemli dinamiği. KTÜ hedeflerini her yıl bir basamak daha üste taşıyor. Fakat ne yazık ki bilimsel çalışmalarda, yeni buluşlarda, teknolojinin hızına ulaşımda ve derece kazanımlarda istenen başarı gelmiyor. KTÜ bilimsel çalışmaları ile hem içerde hem dışarda farkındalığını ortaya koymalı. Trabzon’da gündemin arkasında kalmamalı, gündemi belirleyen söz sahibi konumda olmalı.

Ben bu noktada ciddi sıkıntılar ve eksikler görüyorum. Yeterli sahiplenme ve destek verilmiyorsa bu bizim ayıbımız; yok eğer her türlü desteğe ve güvene rağmen KTÜ istenen başarıyı getirmiyorsa o da üniversite yönetiminin ayıbı. En başarılı üniversiteler sıralamasına bakarsanız benim ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız?

**

TRABZON’UN GURURU

Trabzon’un her alanda yetiştirdiği değerli güzel insanları var. İş, siyaset, spor, kültür, sanat... Ama ben bilim alanındaki değerlerimize daha bir önem veriyorum. Onları es geçmemeli gerekli sahiplenmeyi göstermeliyiz. Geçen hafta bu anlamda güzel bir adım atıldı. Bayburt Üniversitesi ilk kez tescil başarısını sağladı. Bu başarının altında Trabzon Çaykaralı hemşehrimiz Uğur Serencam’ın imzası var. Bayburt Üniversitesi Hidrolik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Serencam ve ekibi tarafından tasarlanan 3 farklı işlevdeki Armatür bataryası, Türk Patent Enstitüsü tarafından ‘tasarım’ alanında tescillendi. Daha önce İller Bankası yönetiminde yer alan ilk Trabzonlu hemşehrimiz şimdi de akademisyen hayatında bir ilke imza attı. Ne diyeyim helal olsun. Trabzon böylesine önemli değerlerini es geçmemeli.


**

RESUL İLE MUŞ’TAYIZ

Karadeniz’in sevilen sanatçısı gençlerin son dönem en çok dinlediği isim olan Resul Dindar ile yarın Muş’ta çok anlamlı bir organizasyonda beraber olacağız. Kardeş Şehirler Projesi kapsamında sevgi köprüsü kurduğumuz Muş ilimizde güzel bir etkinlik yapacağız. 10 bin öğrenciye sahip Muş Alparslan Üniversitesi'nde gündüz öğrencilerle buluşacağız, akşam da Resul Dindar muhteşem bir konser verecek. Muş Üniversitesi rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a ve üniversite yönetimine teşekkür ediyorum.

**

HELAL OLSUN SANA!


Trabzon’un Of ilçesinde beş yıl boyunca başarılı bir şekilde kaymakamlık yaptıktan sonra Milas’a tayini çıkan Eren Arslan burada da aynı başarısını sürdürüyor. Kısa sürede Milas halkının beğenisini kazandı. Eren kaymakam unvanıyla oturduğu koltuğun hakkını fazlasıyla veriyor. Sosyal projelerle Milas’ı her yönüyle tanıtmaya devam eden Eren Arslan bir güzel projeye daha imzasını attı. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilin 81 öğretmenine hediye paketi göndererek bu anlamlı günde Edirne’den Kars’a Diyarbakır’dan Trabzon’a sevgi köprüsü oluşturdu. Hediye paketlerinin en değerlisi şehit öğretmenlerimiz Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın adına gönderilendi elbette. Gümüşhane Torul’dan şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın babası, Çorum’dan da şehit öğretmen Aybüke hocamızın babası kaymakam beye ulaşarak teşekkür etmişler. Ne diyelim helal olsun Eren gibi vatan-millet sevgisi olan kaymakamlarımıza.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap