SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Kötü senaryo iyi sonuç

Kötü senaryo iyi sonuç

03 Şubat 2019 Pazar - 09:17








Yeni transferlerle Trabzon’a puan veya puanlar almak için gelen Ankaragücü, hazır olmayan bir ekip görüntüsü verdi. Böyle transferler Türkiye’de görülüyor. Bunları Ankara pazarından toplamış getirmişler. Daha oyunun ilk 5 dakikası içerisinde skor 1-0 olunca Trabzonspor’un istekli oyunu bizleri ümitlendirdi, skor daha farklı olabilir diye. Süre uzadıkça Trabzonspor’daki bu gidişat, beklediğimiz kötü duruma düştü.

Oyun sanki dengelendi. Oyunu seyrederken, her iki takım da topa sahip olmakta zorlandı. Trabzonspor’un defans, orta saha ve forvet bloklarına baktığımız zaman yetersiz bir görüntü çıkıyordu ortaya. Trabzonspor, defansta, yer tutmakta, bireysel oyunda, hava hakimiyetinde, topu oyuna sokmakta, bire bir mücadelelerde çok eksik göründü. Orta sahada iki oyuncumuz Abdulkadir ve Yusuf, herhalde ikinci defa o bölgede yer aldılar. Bu futbolcuların özelliklerine baktığımız zaman o görevi yapacak bir kapasiteleri yok. Görünen de oydu. Beceriksiz, kalitesiz Ankaragücü, Trabzonspor kalesinde gol üretmeye çalışıyorsa, orta sahanın eksikliğinden kaynaklanıyor demektir. Defans oyuncularına baktığımız zaman, yandan atılan ölü toplarda kafaya yükselecek oyuncumuz yok. Zaman zaman bunları yaşıyoruz. İleri dörtlüde kenarda oynayan Abdülkadir Ömür kendi mevkiini kullanmayarak orta sahaya girip o alanı da meşgul ediyordu. Bir futbolcunun mevkiinin kriterleri vardır.

Hoca onları anlatır, uygularsın. Sol tarafta da aynı sıkıntı var. Kriterlere uyan bir oyuncu görüntüsünü gösteren bir arkadaşımız Nwakame. Orta atmakta, şut çekmekte zorlanan, aldığı topu kaptıran, iyi kullanmayan bir oyuncunun sahada durmasına anlam veremedim. Ekuban bir kare dizmiş, o karede kendi hapsetmiş. Ne yaptığını bilmeyen bir özelliğe sahip. Santrafor arkadaşımız (Rodallega) oyun sürecinde iyi bir performans sergilemiyorsa bile attığı golle takıma 3 puan kazandırdı. Önemli olan da buydu. Bir de sıkıntı şu; teknik heyet sahaya çıkmadan önce bir senaryo yazar. Elindeki oyunculara göre rolleri paylaştırır ve sahaya sürer. O sahada bireysel özelliği olan ön plana çıkar. Tiyatro sahnesi gibi. Bugünkü futbolda bu senaryolar yok oldu. Ama sonuç iyi oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap