SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > KARADENİZ KONUŞUYOR

KARADENİZ KONUŞUYOR

12 Nisan 2018 Perşembe - 07:00








Denizimizi ve kıyılarımızı gezdim. Tam da balık sezonunun açıldığı günlerdi. Deniz pek verimli değildi. Balıklara baktım 5-6 cm. boylarında. Denizin ve kıyılarımızın haline baktım, düşündüm ve Karadeniz’le sohbet etmeye başladım.

Karadeniz konuşmaya başladı.

Asırlar boyu birlikte yaşadığımız ve adını benden alan insanımız. Kederine, sevincine ortak oldum. Verdiklerinden fazlasını vermeye çalıştım. Sabrına, çalışkanlığına hayran olduğum bölgenin cefakar ve çalışkan insanları!

Yaşantımızla bütünleşen can dostlarım! İstermiydiniz zaman zaman size isyan etmeyi, yollarınızı yıkıp limanlarınızı bozmayı istermiydim. Şimdi beni suçlamaya kalkmayın. Sakince anlatayım; son yıllar uyarılarımla geçti aldırmadınız. Dereler ve ırmaklarla bana katkılarınız oldu. Ancak fazlasını aldınız benden; doğanın tertemiz sularını kirleterek gönderdiniz bana sesim çıkmadı. Ağaçları, toprakları durmadan taşıdınız üzerime, yaptığınız yollarla sahillerimi ve kıyılarımı yok ettiniz. Halen kıyımınız durmuş değil dengelerimi bozdunuz.

Balık yuvalarımı yok etmekle kalmadınız, milyonlarca dar gelirlinin de aşına el uzattınız. Çıkarlarınız uğruna aldırmadınız göz yaşlarıma dinlemediniz beni. Adını benden alan, elini bana uzatan özel kuruluşların çevre ve çevrecilere kulak asmadınız! Ağlayan seslerine katliamlar yaptınız, sahillerinde sabırla bekledim, sesimi çıkartmadım zaman oldu uyandım hiç mi hiç aldırmadınız.


Balık neslini acımasızca yok ederken sızlamadı mı vicdanınız yıllar yılı bir sorumlu aradım kurtulmak için bulamadım. Sizler gibi bende yaşam mücadelesinde uyarılarımı işinize gelmediği için sırt çevirip

DOĞA olayı diyerek geçiştirdiniz. Belediyelerimiz, yetkililerimiz ve tüm insanlarımız hep benimle uğraştınız zora geldiğinde bana sığındınız bir gün bile korumadınız. Benim de artık sabrım tükendi bu size son uyarım!

Bana yoksa ilime saygınız olsun. Dur deyin hatalarınıza, yaptığınız kötülüklere son verin.

Af dileyin, unutmayın ki benim de hakkım vardır sizden almam gereken.

İşte Karadeniz’in konuştuğunu  hep beraber  dinledik; bakalım konuşmalardan kimler ne ders alacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap