SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > KAPALI ALANLARDA SİGARA İÇME YASAĞI

KAPALI ALANLARDA SİGARA İÇME YASAĞI

19 Temmuz 2018 Perşembe - 09:07








Kapalı alanlarda ‘’sigara içme yasağı’’ 5727 sayılı kanunla gerçekleşen düzenlemenin 19 Temmuz 2009 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.Bu sebeple uygulama birliğinin sağlanması ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması  bakımından uyulması gereken konuları şöylece sıralıyabiliriz;kafeterya,birahane,kahvehane,nargile içilen mekanlar ve lokalleri gibi eğlence yerleri,işletmeler,lokantalar dahil kamu ve özel tüm binaların kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketilmeyecektir.

Sabit ve seyyar tavan veya çatısı olan kapıları,pencereleri ve giriş yolları dışında bütün kapatılmış alanları ‘’kapalı alan’’ olarak değerlendirilecektir.Taksi hizmetleri dahil karayolu ,demiryolu,deniz yolu,havayolu,toplu taşıma araçları,eğitim kurumlarının ,dershanelerin kapalı alanları ile birlikte açık alanlarında da tütün ürünleri tüketilmeyecektir.

Yaşlı bakım evlerinde,ruh ve sinir hastalarının kaldığı tedavi birimlerinde ceza  infaz kurumlarında toplam alanın %10 nu onu olan alanlar da tütün ürünleri tüketilmesi alanları oluşturulacaktır.

Otelcilik hizmetleri veren işletmeler de tütün ürünleri tüketilmesi için özel birimler tahsis edilir.

Açık havada yapılan her türlü spor,kültür,sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri nin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulması halinde bu alanlar toplam seyir alanının %50’sini geçemez ve ortamda bulunan kişilerin etkilenmesini önleyecek  şekilde düzenlenecektir.


4207 sayılı kanun çerçevesinde Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ile ulusal,bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyon ve radyolarda yayınlanmak üzere ilgili kurumlarca hazırlanan programların sağlık bakanlığının uygun görüşü alındıktan sonra radyo ve televizyon üst kurulu tarafından yayınlanır.

Sağlık,eğitim -öğretim  ve spor hizmeti verilen yerlerde tütün ürünlerinin satışı kesinlikle yasaktır.Aksi taktirde cezai müeyyideler uygulanır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap