SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > KANUNİ ANADOLU LİSESİ

KANUNİ ANADOLU LİSESİ

15 Nisan 2018 Pazar - 07:25








Lise 1860’dan beri insan yetiştiriyor. Önce Rum Koleji, Cumhuriyet’in kurulması ile “Trabzon Dâr-ul-Muallimîn” (Öğretmen Okulu), ardından 1982 yılından sonra Anadolu Lisesi. Yeri ile müstesna ekol bir okul.

Bir okulun “ekol okul” halini alması için 100 yıl gerekli. Kanuni Anadolu Lisesi bildiğin bir insan fabrikası, Trabzon’dan aldığı çocukları yetiştirdi ve dünyanın dört bir tarafına nitelikli insanlar olarak gönderdi.

Anlaşılan Milli Eğitim Bakanlığı bu okulu itibarsızlaştırma projesini uygulamaya koydu. Niyetiniz bu okulu önce itibarsız hale getirip sonra imam hatip lisesi yapmaksa oyalanmadan en iyisi direkt yapın.

Böyle bir niyetiniz yoksa soralım:

Soru 1: Lise giriş sınavında daha düşük puanla girilen okullar Trabzon’da listeye girerken Kanuni Anadolu Lisesi niye bu listede yok?


Soru 2: Türkiye’de üniversite sınavında daha az başarılı olmuş liseler nitelikli lise olurken Kanuni Anadolu Lisesi niye yok?

Trabzon Milli Eğitim Müdürü ve siyasi otorite bunun mantığını önümüze koyarak bizi ikna etmelidir.

Öğrencileri imam hatip liselerine yönlendirme gibi bir derdiniz varsa, bu okulları ekol haline getirin. Milleti metazori yönlendirmeyin. Bu yöntem Türkiye eğitim sistemini geri götürmekten gayri bir işe yaramayacak.

Bu proje, Trabzon’un insan fabrikası olan bir okulunu dinamitleme projesidir. Bu okullar öyle akşamdan sabaha ekol okul olmadı. Burada 200 yıllık bir tarih yatıyor.

Bu proje, eğitimi biraz daha paralı hale getirme projesidir. Kaliteli okulları itibarsız hale getirerek milleti zorla paralı okullara yönlendirme projesidir.


Trabzon'da 8. sınıfta okuyan öğrenci sayısı 10.500 kişinin üzerindedir. (2017 sayısı 10.605 öğrenci.) Yayımlanan nitelikli okul sayısı 12. Toplam kontenjan 990 kişi.

Fen lisesi kontenjanı 570, imam hatip lisesi kontenjanı 270, meslek lisesi 60, sosyal bilimler lisesi 90.

Sınava girdin ilk 570’e giremedin, o zaman sen “iyi öğrenci” değilsin. Çünkü sana kontenjan yok.

Bakalım bu projenin yerine ne gelecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap