SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > KAÇAK ÇAY ÖLÜM SAÇIYOR DA, ÇÖP ÇAY SAÇMIYOR MU?

KAÇAK ÇAY ÖLÜM SAÇIYOR DA, ÇÖP ÇAY SAÇMIYOR MU?

22 Mart 2018 Perşembe - 07:57








Gazetelerdeki, “Kaçak Çay Ölüm Saçıyor” manşeti atılmış haberi, “Kaçak çaya kömürün damıtılmasıyla elde edilen boya katılıyor” alt başlığı ile okuyunca gel de; “Kaçak çay ölüm saçıyor da, çöp çaylar saçmıyor mu?” diye sorma bakayım!

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan'ın, "Bu kaçak çaylar kanser, damar, akciğer hastalıkları ve bebek anomalilerine  neden oluyor" diye dehşete düşürecek açıklamasını okuyunca, glikoz ve karbonatla fırınlanarak çay haline döndürülen çöplerin nasıl kanserejon madde haline dönüştüklerini bir kere daha gözler önüne sereyim dedim.

Dedim demesine de, bu çayların kimler tarafından ucuza alınıp halka bedava dağıtıldığı ile ilgili öyle bir istihbarat aldım ki sormayın!

 Meğer, bu çaylar devlet ve belediyeler tarafından fakir fukaraya yapılan gıda yardımı paketlerine konmak için, "ne kadar ucuz olursa o kadar iyidir" hesabıyla ihale ve pazarlık yöntemi ile kilosu 12-13 liradan alınmıyor mu?

Dehşete düştüm dehşete!


Ama galiba asıl dehşet verici; tüm bunlar olup biterken başta devlet-i aliye olmak üzere sektörle ilgili olanlar ve Tüketici Hakları için vazife üstlenmişlerin kıllarını dahi kıpırdatmamalarıdır.

HUTBEDEN DEVAM!

Önceki günkü "Hutbede para toplama hesabına cep telefonu mesajı atma" yazımıza aldığımız tepkilerin yüzde 100'ünün bizim düşündüğümüz gibi olduğunu söylersem, inanın abartı yapmış olmam!

Ama, isterdim ki, ortada böyle bir yanlışlık ve İslâm'ın kutsallarından birini dejenere etme uygulaması var ise, herkesin öyle veya böyle, direk ya da endirek şekilde buna tepki göstersin. Çünkü, ortada bir haksızlık var ve de bunu görmezden gelenlerin bilmesi gereken "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" Hadisi de var!

 *


 Haa, yeri gelmiş iken Cuma günü Diyanet'in yeni bir para istemeye gebe Hutbesini beklemeden geçen haftaki "Vatan Sevgisi" temalı olanından hafızamızda yer eden, geçmiş ile de mukayeseye girerek bildiklerimizi ifade etmemiz lazım. Bu ülkede bir zamanlar, "Türk Vatanı"ifadesine düşmanlıkları yüzünden "Vatan Sevgisi İmandandır" ibaresinin Hadis olmadığını ispatlamaya çalışanların (Girin internet arama modlarına bulursunuz)hatırı sayılır çokluğunun, şimdilerde azınlığa düşmüş olması sevindiricidir.

Ama, Çanakkale Destanı'nı şiirleştiren Mehmet Akif Ersoy'u, yetmedi "Keşke Yunanlı gelse idi"diyebilecek kadar zihniyetle, İslâm vicdanı ve izanından yoksun bir şekilde Mustafa Kemal Atatürk'ü eleştirmeye kalkan fesli güruhun varlığı da üzmüyor değil!

Ama onları da aşağıda zebaniler bekliyor ya! Bunu düşünmek de insanı rahatlatmıyor değil!

SEÇİM ÜZERİNE SEÇİM!

2019'daki büyüklere (Yerel Yönetimler, Milletvekilliği, Cumhurbaşkanlığı) gitmeden önce, 2018'de küçükleri (oda, borsa, dernek) "antreman" niyetine yapacağız!


Neleri mi?

Tabi ki seçimleri! Hani, şu işimize geldiğinde baş tacı ettiğimiz, gelmediğinde bir kenara koyduğumuz seçimler var ya, hah işte onları. Şöyle önüme bir bakıyorum da; Trabzon'da ard arda dizilmiş bekliyorlar. 25 Mart'ta AK Parti Trabzon İl Teşkilatı, 27 Mart’ta TSYD Trabzon Şubesi, 1 Nisan’da Trabzon Ticaret Borsası, 5 Nisan'da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, 7-8 Nisan'da Trabzonspor... Ardında sıra bekleyenler yok mu? O kadar çok ki! Onlar da bir dahaki sefere

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap