SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > KABAK TADI VERDİ

KABAK TADI VERDİ

16 Mart 2018 Cuma - 07:55








Spor Toto 1. Ligin 27’nci haftası geride kaldı. Çaykur Rizespor’un tüm maçlarını içerde dışarda canlı takip ettim, kaleme aldım.

Bu lig düşenin yerden kalkmadığı, oynamadan çok vakit geçirmeye dayalı bir lig. Türkiye’de bu futbol artık kabak tadı verdi. Sadece TFF 1. Lig'de değil, Süper Lig'de bile hep aynı şey. Aslında bu olaya en çok da hakemler müsaade ediyor, çanak tutuyorlar. Çünkü onların işine geliyor. Zırt düdük, zart düdük… Her düşene bir düdük çalındığında maçı yöneten hakem de en az 30 saniye pozisyon gereği dinlenmiş oluyor. Oysa oyunu devam ettirse, hem seyir zevki güzel olacak hem de kalite artacak. Taraftar her şeyin farkında. Görüyor hakemin düdüğünü ve hep bir ağızdan tribünlerden “Futbolun katili hakemler” diye tempo tutuyorlar.

Yerde yatanın kazandığı bir ligde hasbelkader Avrupa vizesi alan takımları Edirne’den öteye çıktıkları maçlarda görüyoruz. Alışmışlar bir kere Avrupa maçında da atıyor kendini en ufak bir temasta yere ama Avrupalı hakem bu durumu yemiyor. Yemediği gibi de başın önde Avrupa kupasından elenerek tekrar ligine dönüyorsun.

TFF bu işe bir dur demeli. Örnek arıyorsa İngiliz ligini alsın, bak bakalım oradaki hakem zaman çalmaya yönelen bu tip hareketlere prim veriyor mu? Hakemden izin alınmadıktan sonra topu dışarı atamıyorsun. Ülke futbolu altyapıdan çok bana göre hakemlerin bu tip hızlı futbola ayak uydurması ile vites atlayacak.

Altyapı tamam bir yere kadar, oyuncu profesyonel oldu mu o da bu yerde yatma taktiğine sığınıyor ve hızlanacağına kaçak güreşin kitabını yazarak yeteneğini köreltiyor. Kısaca hakemler hızlansın, altyapıdan gelen oyuncu da ona ayak uydursun, bak gör o zaman Avrupa maçlarında nasıl kafa kafaya mücadele veriyoruz. Bunu yapmadığın sürece elin kasaba takımları Vardar da, Östersunds de seni elemeye devam ederler.


Tekrar bizim lige dönecek olursam son yedi haftaya girildiğinde “dananın kuyruğu” birkaç hafta içinde kopar. Ben zaten aylar önceki yazımda 30 ve 31. haftayı size işaret etmiştim. Rizespor’un bana göre en büyük şansı son üç hafta içinde oynayacağı üç maç. Zaten ligin son dört veya beş haftası içinde “enişte, baldız” maçları oynanır.

Yarın oynayacağımız Adanaspor maçı sezonun en zor maçlarından biri olacak, ligin ilk devresinde izlediğim Adanaspor takımı kendi sahasında 2 – 1 öne geçtikten sonra sahada bir tek yatak yorganları eksikti. Yarınki maçta da aynısını yapacaklar. En başta dediğim gibi bu iş artık kabak tadı verdi ve buna Türk futbolunu yönetenler bir an önce dur desin.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap