SON DAKİKA



İyilik

28 Ocak 2018 Pazar - 07:00








İnsan olarak ortaya koyduğumuz her davranışın mutlaka bir karşılığı vardır. Bununla ilgili atalarımız da pek çok atasözü söylemiştir. ‘Ne ekersen onu biçersin’, ‘Rüzgar eken fırtına biçer’ gibi. Bu nedenle iyi niyetle yaptığımız her şey er geç bize iyilik olarak geri dönecektir. En azından benim inancım bu şekilde.

Bazı insanlar içinde bulundukları durumdan sürekli şikayet ederler. Oysa bilmek gerekir ki tüm olumsuzlukların temeli insanın kendi ruhundadır. Bencillik içinde yaşayan, diğer insanları önemsemeden çıkar sevdasına kapılan insanlar, yaşanmaz bir yer haline getirir dünyamızı da kendi dünyasını da.

İyilik içinde yaşamak, her zaman mutlu olmak istiyorsak ilk önce kendi attığımız adımlara dikkat etmeliyiz. İnsanın atmış olduğu ilk adım, pek çok davranışın temelidir ve bu adımlar doğrultusunda hayatı şekillenir. Dünyayı yaşanabilir bir dünya yapmak için insanlara dikenlerle değil güllerle yaklaşmalıyız. Böylece insan olmak, çok daha anlamlı, çok daha erdemli bir hale gelecektir. Başkasına yapacağımız bir kötülük bize hiç bir fayda sağlamaz.

Mutlu pazarlar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap