SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İyi Parti ve umut

İyi Parti ve umut

27 Ekim 2017 Cuma - 09:30








Parti kurulmadan, yaşanan karalamalar ve otelin rezervasyonu iptal etmesi, hareketin üzerine gidileceğinin ve yakından takip edildiğinin ipuçlarını veriyordu. İYİ Parti'nin tanıtım toplantısının yapıldığı CHP’li belediyenin Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne -gazeteci olarak- havayı koklamak için vardığımızda, salona varmaya kilometreler kala trafik kilit durumdaydı. Salon ve çevresinde kalabalık halk heyecan ve umut içerisindeydi.

Parti karalamalarına logodan başlandı. Zorlama yorumla logolar her yere çekilebilir, bu işler leke bile süremez. Hep söylenir; Türkiye genç bir ülke ve yeniliğe çok açık. Gençlik umut istiyor. Dünya bu konuda ne diyor? Albert Einstein, “30 yaşına kadar bilime büyük katkıda bulunmayan biri, bu yaştan sonra yapamaz” der.

D.Galenson, Nobel kazanmış ekonomistler üzerinde yaptığı bir araştırmada, yenilikçilerin, yani büyük bir fikri formüle eden ve uygulamaya sokanların ortalama 43 yaşında olduğunu tespit ediyor. Türkiye’de lider olmuş kişilerin ortak özelliklerinden biri yaşları olabilir mi? Araştırdık, karar sizin. Atatürk, Samsun’a vardığında 38 yaşındaydı. Menderes, 1950 yılında çok partili sistemin ilk başbakanı olduğunda 51 yaşındaydı.

Demirel, başbakanlık koltuğuna 41 yaşında oturdu. Karaoğlan Ecevit, öncesinde Milli Şef İnönü’yü yenerek,48 yaşında başbakan oldu. Özal başbakanlık makamında demokrasiyi devir teslim alırken 56 yaşındaydı. Çiller, Yılmaz ve Erdoğan, başbakan olduklarında tesadüf olacak üçü de 49 yaşındaydı.

Dünya ve tarih örnekleri bu durum hiç farklı değil. Meral Akşener bugün 61 yaşında, 2019’da 63 yaşını kutlayacak. Genç gözükmesi onun için bir avantaj. Yenilikçi olabilecek mi? Bekleyip göreceğiz. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli gençleşmeden bahsetmesi de aynı sebeple, yani yenilikçilik arayışından olabilir mi?


Partinin kurucuları kadar vitrinde -gazetelerde, televizyonlarda, halk arasında- gözükecek ilk 10 kişinin kim olacağı en önemli soru işareti. İYİ Parti’de gençler ön planda yer almazsa sürükleyici ve yenilikçi parti olmasını beklemek zorlaşır. Kadroda ön planda olanlar MHP tabanında yoğun şekilde siyaset yapmış kişiler yer alırsa, İYİ Parti’nin tüm kesimleri kucaklama iddiası zorlaşır. Türkiye genç nüfuslu, ülkedeki herkes ama özellikle gençler umut istiyor ve “iyi” olmak istiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap