SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İSLAM MI, MÜSLÜMAN MI?

İSLAM MI, MÜSLÜMAN MI?

22 Mart 2018 Perşembe - 07:00








Din gibi temiz bir duygu, politika gibi kirli oyunlara alet edilemez.

Din ait olduğu yerde,  temiz vicdan sahnesinde yaşamalıdır.

 M.Kemal ATATÜRK

Din; Tanrı düşüncesine dayalı toplumsal bir kurumdur. İnsanların doğaüstü güçlere, kutsal saydıkları türlü varlıklara, tanrılara ya da tanrıya inanma, tapınma biçiminde katıldıkları gizem sel olgu. Bu nitelikteki inançları kurallar, töreler, törenler, simgeler biçiminde düzenleyen örgütlenme. İslam dini, dinde son gerçekliktir.

Peki, islam nedir? İslam; Hz. Muhammet’in yaydığı ve Kuran’ da kuralları bulunan din. Müslüman ise Hz. Muhammet’ in yaydığı dini benimsemiş olan. Din bundan ibaretken, son günlerde dinde reform veya güncelleme yaygarasıyla gündem değiştirme gayretleri var. Ulu Önder’ in ifadesiyle bırakın dini vatandaşlar temiz vicdan sahnesinde yaşatsınlar.


 Ülke batmış tüm değerler satış yoluyla elden çıkıyor, halkımızın ileri günlerde açlık çekmesi yakınken, bizler hangi yetki ve kuvvetle dinde güncellemeyi gündeme getiriyoruz? Diyanetteki çürük yapı sayesinde, dini kullanarak kurulan vakıflarda uçkur düşkünleri utanmadan din adına söylemleri dururken suçlu din mi yoksa dini yozlaştırmaya çalışanlar mı? Vatandaşların inançlarını siyasi malzeme kullanmak, hangi inanç olursa olsun çok yanlıştır. Bugün ülkemizde bazı vakıflarda işlenen ve dinimizin asla kabul edemeyeceği olayları din adına yaptıklarını söyleyenler bu cüreti nereden aldıklarını izah edebilirler mi? Diyanetin neden kurulduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor. Ama o kuruluş bugün çürümüşlüğünü kabul etmeli.

Zira, dinimizin kaynağı olan ulvi kitabımızı bu yoz düşünceli kişiler tarafından istismar edilmektedirler.

İşte güncellenecek olan varsa bu kişilerdir. Diyanet kendine çeki düzen vermelidir. Dini kuruluşlarda din adına bilgisi olanlar halkımızı bilgilendirsinler. Oysa korkarım ki dini eğitim yapan okullarda yanlış bilgiler verilmesin. Hiç unutmayalım. Bir devletin çöküşünün nedenlerinin biri de dindir. Osmanlı’ nın sonu gibi. Ama ne yazık ki, bizler hala Osmanlı hayalciliğinin peşini bırakmadık.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap