SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İncirin çekirdeği mi domates çekirdeği mi

İncirin çekirdeği mi domates çekirdeği mi

03 Ekim 2018 Çarşamba - 09:20








Nereden çıktı arkadaş bu çekirdek işi?

Çok değerli bir abimiz Kenan Sönmezler.

Kenan Sönmezler, ulusal basının ileri gelen kişilerin birisidir. Samimiyet derecemiz çok fazladır. Son derece mukallit birisidir. Zamanın büyük gazetelerin birinde köşe yazarlığı yapıyordu. Bir yazısında başlık olarak “ incir çekirdeği” olarak attı. Dikkatle okuduğum yazısında siyasilere çatıyordu. Siyasileri acımasızca eleştirirken söylemleriniz bir incir çekirdeğini doldurmuyor diyor. Ve düşünmüş bir incirin içinde kaç çekirdek vardır diye saymaya başlamış.

Abi dedim sayabildin mi?

Çok denedim sayamadım dedi. Ben denemek istiyorum dedim. Say bana söyle ama sayacak olduğun inciri önce bir terazide tart kaç gram geliyor bak sonra say dedi. Yaptım ama bir türlü başaramadım. Abi nedir bu iş. Gülerek, işte siyasilerin yalan çantası incirler dedi. Düşündüm ne demek istediğini anladım.


Bir gün Kenan Sönmezler abimize acaba narın içindeki taneleri sayabilir miyiz dedim. O kolay sen domatesin çekirdeğini say dedi. Bende yıllar sonrasında denemeye başladım. Ancak, bana öylesine zor görev verdi ki asla yapamadım.

Demek ki, siyasilerin işleri böyle oluyor. Hiçbir kimse verdiği vaatleri yerine getirmediği gibi halkımızdan çok şeyler götürüyor. Halkımızı oyalamaları bir tarafa söylemleri gerçekleri yansıtmıyor. İşte mega kentimizin durumu! Trabzon’da yaşayan vatandaşlar artık isyan ediyor. Daima afaki sözlerle kendi ağırlıklarını öne çıkarıyorlar.  Küçük gramajlıda olsa onlarca çekirdeğin içi bir türlü dolmuyor. Sizler daha güzel ifadelerde bulunabilirsiniz. Biz sadece işin özünü anlamaya çalıştık. Tabii fikir üstadımızındır.

Elbette bunun gibi çok örnekler verilebilir ama böylesine mukallit fikirler ancak Kenan Sönmezlerden çıkar. Bizde abimizin fikirlerine saygı göstermek zorundayız.

Çünkü dillerden düşmeyen demokrasi kültürüne sahibiz.

Sizce öyle mi?


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap