SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İNCE MESAJLAR...

İNCE MESAJLAR...

28 Mart 2018 Çarşamba - 08:00








Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Trabzon İl Kongresi'ndeki konuşmasının ayrıntılarının bence çok önemli iki ayağına şahit olduk.

Birincisi: Avni Aker Stadyumu'nun ne olacağıydı ki; Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun TOKİ işbirliği ile hayalini kurduğu rezidanslar, yüksek katlı daireler, alışveriş merkezleri ve dükkanları içeren beton kompleks projesinin rafa kalkmış olduğudur. Bununla, Trabzon'un nefes alacağı yeşillikle buluşacağının resmi çizilmiştir.

İkincisi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bundan böyle kaybedecek zamanımız yoktur.

Hiç kimse bir projeyi bitirmeden diğerini vatandaşın önüne koymamalıdır. Artık oradan oraya hayal projelerle uğraşacak ne zamanımız ne de böyle bir düşüncemiz vardır" derken…

"Bir proje bitmeden diğerine atlanmayacaktır" söylemleriyle kimi işaret etmiştir? Öncesinde "Birçok belediye başkanımızı görevden aldık. Artık zamanı bu şekilde kullanan arkadaşlarımız olursa bizim dememize gerek yoktur, kendileri istifalarını vereceklerdir."


Demek ki Trabzon'da yapılan projelerden tam anlamı ile memnun olmamıştır, daha hızlı, yerli yerinde halkla paylaşarak ortak akla yönelik projeler önermektedir.

Vatandaşlarla yaptığımız söyleşilerde...

Çıkan sonuçlara baktığımızda vatandaş yüksek bir oranla Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu işaret ettiğini söylerken…

Bizler de tarafsız gözlemler ışığında değerlendirdiğimizde...

Trabzon'da yarım kalan veya yapımı süren bazı projelere bir göz atalım dedik.


Bir Kanuni Bulvarı ki 5 yıldan beri karınca boyu yürür gider.

Ata Barajı ki hala çevresi korumaya alınmamış, bir gören pişman, bir görmeyen.

Bir ihtiras uğruna Moloz'da üst geçit yapılmış, üzerinden geçen araç yoktur. Dünyanın masrafı yapılmıştır; yıksan bir türlü, yıkmasan bir türlü…

Büyükşehir Belediyesi tarafından bunca korunmaya rağmen yıkımına başlanan Aşkale Çimento'nun yerine, Akoluk'ta sözde paketleme adı altında yapılan çimento tesisinin hangi amaca yönelik olarak çalıştığını halka anlatacak Büyükşehir Belediyesi'nde kaç kişi vardır? Büyükşehir'den tık yoktur. İmardan sorumlu başkan yardımcısı Cengiz Çolak dahi suskundur. Güneşli bir günde dahi Akoluk'a ve 10 pare köye sis çökmüş gibidir. Duyarlı sağlıkçılar, çevre müdürlüğü yetkilileri gidip baksınlar.

Büyükşehir Belediyesi jet hızıyla Akoluk'taki tesise ruhsat vermişken neye göre vermiştir? Yeni ölçekli imar planları yapılırken nedir bu Aşkale Çimento'nun Trabzon üzerindeki rolü? Belediye C-18 ile beraber üstten Aşkale Çimento'ya yol bağlamak için neden bu kadar insanı mağdur ederek onları belediyenin önünde toplar? Vatandaş sorarsa biz ne diyeceğiz? Yol olarak devlete ayrılan yerlerin zikzaklarla çimentonun arazisi içinde görünmesini sağlayan değişiklikleri de hesaba katarsak Günebakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sayın Ali Öztürk yanlış mı yazmıştır? Ali Öztürk Trabzon'un ali menfaatlerine karşı mı çıkmıştır? Ben sahsım adına Öztürk'ü tebrik ederim, gazetecilik yapmıştır.


Hakikaten Sayın Gümrükçüoğlu, %5 planları ne için yapılmıştır? Vatandaşın arazisi olsaydı zikzaklarla yine de aynı işlem mi yapılacaktı?

İŞTE!

Vatandaş bunları takip ettiğinden Cumhurbaşkanı'nın mesaj verdiği başkan olarak Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu görüyor ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile kayıp bir 9 yılı anlatıyorlar. Tespitlerinde ne kadar haklılar onu da zaman gösterecek.

Bir soru soruyor, bin ah işitiyoruz.

Bir de vebal bağlıyorlar.


"Allah aşkına sor bakalım başkana, kendisi kendisinden memnun mudur" diye… Biz de soralım: 

Hakikaten Trabzon gibi bir şehrin belediye başkanı olarak kendinizden memnun musunuz?

UNUTULURSA BU ŞEHRE VEFASIZLIK OLUR

Evet, Cumhurbaşkanı da söyledi.

Yapılacak olan şehir hastanesine değindi.


Lakin mevkisini söylemedi.

Demek ki daha önceleri Gülcemal'in yerini kimselere işaret etmemiş.

Yani yeri hakkında henüz son sözünü söylememiş.

Onun için bu şehirde yaşayan her insanın Akyazı Stadyumu'nun yanında yapılması gündem yaratan proje konusunda Trabzon halkı ile ortak paydada buluşmayan Gümrükçüoğlu'nun 'ben dedim oldu' mantığının önüne gecmek için bu şehrin akillerine ve de tüm şehrin insanlarına görevler düşmektedir.

Böylesine büyük bir yatırımın kararını tek başına belediye başkanı vermemelidir. Gerekirse geniş katılımlı bir heyet öncesinde Sayın Süleyman Soylu'ya ve Berat Albayrak'a, sonrasında da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a giderek Trabzon için bu önemli konuyu arz etmelidirler. Her geçen zaman da altın değerindedir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap