SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İktidar silkeleniyor

İktidar silkeleniyor

12 Haziran 2018 Salı - 12:17








Hatta sadece silkelenmiyor, sallanıyor, neredeyse düşecek. İktidarda kalabilme süresinin  bitmesine daha 17 ay varken aniden bir baskın seçim kararı alırsan bunun sebebini vatandaşa anlatmalısın.

Kimi 'Beceremediler' der. Kimi 'Kaçmak istiyorlar' der. Kimi 'Beni ilgilendirmez' der. Kimi 'Ben anlamam, gitsinler de nasıl giderlerse gitsinler' der. Kimi 'Ben zaten bu günü bekliyordum' der. Kimi 'Gidecekleri için gizli gizli bayram ediyorlar' der. Kimi 'Pilleri bitti' der. Kimi de 'Hele bi gitsinler.  Arkalarından zil çalıp oynayacağım'  der.

Kimi ağlar, kimi güler.

Kimi 'Memleketi iflasa götürdüler, şimdi de kaçıyorlar' der.

Kimi 'Bıraktıkları borçları temizleyip öyle gitsinler' der.


Kimi 'Biz borçlarını da öderiz. Yeter ki gitsinler' der.

Vatandaş işte der de der. Söyler de söyler.

Yan yana dükkanları olan iki esnaftan birinin 1000 TL paraya ihtiyacı olur. Para sıkıntısını gidermek için parmağındaki altın yüzüğü satmaya karar verir. Konuyu komşusu olan esnaf arkadaşına açar. Esnaf arkadaşı da 1000 TL'yi verir ve yüzüğü satın alır. Aradan bir müddet geçer. Bu sefer yüzüğü alan komşu esnaf paraya sıkışır. Öbürü 1000 TL vererek eski yüzüğünü geri alır. İki komşu esnaf arasındaki bu tatlı alışveriş yedi sekiz kez tekrarlanır. İşleri görüldüğü için de hepsi hayatından memnun. Son alışverişte parayı verip yüzüğü alacak olan esnaf tereddüte düşer. 'Şu yüzüğü bir kuyumcuya göstereyim de gerçek fiyatı nedir bir öğreneyim' der. Kuyumcu da yüzüğün ancak 500 TL değeri olabileceğini söyler. Bu sebeple 1000 TL'yi vermekten vazgeçer ve yüzüğün son sahibine der ki, 'Arkadaş kusura bakma, bu yüzük ancak 500 TL ediyor, 1000 TL veremem.' Bunun üzerine yüzüğü satacak olan esnaf, 'Arkadaş ne güzel alışveriş yapıyorduk. İkimizin de işi görülüyordu. Bu kuyumcu nereden çıkıp aramızdaki al gülüm ver gülüm düzenini bozdu' der.

Bu günkü ülkemiz siyasetinin özü de bu fıkrayı anımsatıyor. İktidarla muhalefet ne güzel anlaşıp gidiyorlardı. Fıkradaki "Kuyumcu" gibi bu Muharrem İnce de nereden çıktı! İktidarın da muhalefetin de kurulu düzenini darmadağın etti.

İktidarı silkeliyor. Neredeyse düşürecek.


Muhalefeti de dürtüyor. Neredeyse iktidar yapacak.

Allah Allah, nereden çıktı bu Muharrem İnce! Adamın siyasi  kimyasını bozuyor.

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap