SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Hüseyin Görgülüoğlu

Hüseyin Görgülüoğlu

19 Aralık 2017 Salı - 07:36








Giresun’da merkezden sonra CHP’nin, yani muhalefetin ikinci kalesi olan Piraziz Belediyesinin Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Görgülüoğlu’ndan bahsedeceğim bu hafta. Yerel yönetimler zordur. Hele Piraziz gibi küçük bir belediyeye başkan olmak daha zordur. Bir de muhalefette olunca zorluk katsayısı daha da artar.

Sözler ve vaatler vermişsinizdir. Zor olanı başarıp başkan olmuşsunuzdur. Ama asıl zorluk başkan olduktan sonra başlamıştır. Yığılan sorunlar ve bekleyen onlarca hizmet bekliyor sizi. İşte Hüseyin Başkan da yığınla sorun ve hiç başlamamış onca hizmeti karşısında bulmuştur birden. Üstelik iktidarın/hükümetin başkanı değil, muhalif bir partinin başkanıdır. Hem de ana muhalefetin.

İktidardan ekstra bir destek alması imkan dahilinde değildir. Oldukça dar ve kısıtlı bir bütçeyle verdiği onlarca sözü ve vaadi yerine getirmek zorundadır. Ancak her şey bütçe ya da iktidar gücü değildir. Hüseyin Başkan, göreve başlar başlamaz kolları sıvamış, verdiği sözleri ve vaatleri yerine getirmek için büyük bir çabayla çalışmaya başlamıştır. Önce yığılan sorunlar halledilecekti. Belediye bir düzene girip daha verimli bir şekilde çalışacaktı. Öyle de oldu.

Önce çalışma arkadaşlarıyla bir ekip oldu. Onların güvenini kazanarak güven verdi ve birlikte başarabileceklerine inandırdı. Öyle ya ekibiniz size inanmazsa nasıl başarabilirsiniz ki! Eldeki imkanlar zorlandı. Özveri ve çaba da üstüne eklendi ve verilen sözler ve hizmetler bir bir yerine getirilmeye başlandı. Her ne kadar bir ilçe de olsa, küçük bir kasaba görünümünde olan Piraziz ve hala köy havasında olan, belediyeden bu zamana kadar hiçbir hizmet alamamış mahallelere altyapı başta olmak üzere birçok hizmet götürmek artık Hüseyin başkanın işiydi. Altyapıdan başlandı tabi. Önce su ve kanalizasyon işleri halledildi. Ardından hiç beton, asfalt, parke görmemiş mahalle yolları ve meydanları geldi.

Bugün neredeyse tüm mahallelere beton, asfalt ya da parke yolları yapıldı ve köy görüntüsünden kurtuldu. Gece gündüz demeden sürekli sahada bizzat çalışmaları takip eden Hüseyin Başkanın bu azmi ve çabası vatandaşından da destek gördü, sevildi, sayıldı. İmkansızlıklardan da bir şeyler çıkartılabileceğini ispatı olan Hüseyin Başkan çalışmaya devam ediyor.


İlçe merkezinde de altyapı ve üst yapı hizmetlerini sürdüren ve yenileyen Piraziz Belediyesi, sosyal projelere de destek vererek şehrin gelişimine katkı sağlıyor. İlçeye kazandırılan futbol sahası ve çocuk parkları gibi sosyal donatılar, bir turizm şehri olmaya aday Piraziz’de turistik yatırımlara karşı yaklaşım ve destek de Hüseyin başkanı değerli kılan artı özellikler oluyor.

Giresun’un protokol ilçesi konumunda ve Ordu-Giresun Havaalanının hemen dibinde olması her zaman şans ve önemli bir ayrıcalık olan Piraziz’in asıl ayrıcalığı da Hüseyin Başkan gibi bir başkana sahip olması diyebiliriz.

Selam ve saygıyla…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap