SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Hoşça kal

Hoşça kal

03 Aralık 2017 Pazar - 09:00








2017 yılının son ayına girdiğimiz şu günlerde bir şeylerin heyecanını yaşarız hep. Bir yılın bitmesi midir yeni bir yıla başlamak mıdır bilmem. Ama bir heyecan yaşattığı kesin.

Sadece usulden olduğu için değil içimden geldiği için yeni yıla doğru böyle bir yazı yazmak istedim. Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle koskocaman 1 yıl daha geri de kalacak. Ama geride kalacak olan sadece koskocaman bir yıl değil aslında; yaşadığımız olumlu olumsuz her şey geride kalacak.

2017 yılında yaşadığımız güzel şeyler, kötü şeyler hepsini geçmişte bırakarak yeni ümitlerle yeni bir yıla gireceğiz. Bize 2017'den kalan en güzel şey yaptığımız hatalardan ders alıp 2018 yılında bunları tekrarlamamak ve güzel şeyler yaşamak. Yani olaylara daha geniş pencereden bakıp daha güzel daha mantıklı şeyler yaşamayı kendimize yeni yılla birlikte hedef edinmemiz lazım. Geçmişte yaşadığımız kayıpları yerine koymak için çaba sarfedip yerlerine daha güzellerini kazanıp koymak hedeflerimiz arasında olmalı. Yoksa yaşamı boşa geçiriyoruz gibi geliyor bana. O zaman ne yeni yılın nede geçmiş yılın bir anlamı olmuyor.

Yeni yıl hayatımıza yenilikler getirsin istiyoruz ama zaman zaman geçmişe takılıp kalıyoruz. Ne için, kim için? Onu bile sorgulamıyoruz. Sadece kendi hırsımıza yenik düşüyoruz. Geriye dönüp kendimize sorgulama bile yapamıyoruz çünkü sorgulamayı zayıflık olarak nitelendiriyoruz. Ben böyle bir karaktere sahip değilim ama toplumun büyük kısmı bu şekilde düşünüyor. Aslında öz eleştiri yapmak bana göre son derece önemli bir şey. Ve insanın kendi gücünü gösterir.

Geçmiş yıllardan ders alarak şapkalarımızı önümüze koymalıyız. Çünkü şapkayı önümüze koymazsak hayat o şapkayı zaten önümüze koyacak. Amaç hazırlıksız yakalanmamak.


Yaşadığımız kötü şeyleri, iyi şeyleri, ders alacağımız şeyleri illa ki başkalarıyla paylaşmamız gerekmiyor. Kendimize itiraf etmemiz, kendimizle yüksek sesle konuşmamız yeterli diye düşünüyorum. Bazı şeyler değişmeden hayatta hiçbir şey olmuyor.

Değişim olmadan gelişim olmuyor maalesef.

Herkese en başta sağlık daha sonra kayıplarımızın az olduğu, kazançlarımızın helal ve yeterli olacağı bir 2018 yılı diliyorum.

Bugüne kadar hayat bana ne verdi, hayattan ne bekliyorum diye düşünen insanlar içinde yeni yıl bir fırsat bence.

HOŞÇA KALIN, mutlu hafta sonları.


Unutmayın, her HOŞÇA KAL aslında bir merhabadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap