SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Hizmet edenler unutulmaz

Hizmet edenler unutulmaz

22 Şubat 2018 Perşembe - 06:50








Geçen hafta Ankara’daydım. Malum Çaykur Rizespor’un şampiyonluk yolunda son derece kritik maçı olan MKE Ankaragücü maçı nedeniyle…

Maç öncesi Rizespor Başkan Vekili Hasan Kartal’ın verdiği yemeğe katıldık. Yemekte siyaset, iş dünyası ve bürokratların katılımı en üst düzeyde oldu. Bu konukların içinde biri vardı ki benim de yaş olarak beş onluğa dayandığım şu günlerde Rize’de gelmiş geçmiş en büyük hizmetlere adını kalın harflerle yazdıran benim gönlümde açık ara Rize Valiliği görevini en iyi yürüten Sayın Seyfullah Hacımüftüoğlu ile kısa bir sohbet ettik ve yemek sonrası kendisi bizi makamına davet etti.

Trabzon Çaykaralı Sayın Hacımüftüoğlu, Rize Valiliği sonrası “patron” dediği ve kendisinin ortaokuldan beri arkadaşı olan sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevini yürütüyor. Kapıya araç plakamız verildi, içeri girer girmez ne oluyor demeden cep telefonları toplandı. Bu rutin işlerden anladım ki biz çok özel bir yere geldik. Kısa bir süre sonra Sayın Vali bize içeri davet etti ve teknolojiden yoksun, tamamen “can kulağı” ile Sayın Valiyi pür dikkat dinlerken, bir yandan da demli Rize çayını Müsteşarlığın ‘ince belli’ bardaklarında yudumladık.

Çok şeyler anlattı Vali Müftüoğlu. Duvarda asılı olan büyük harita eşliğinde Türkiye’ye karşı geçmişten bugüne kadar bize karşı oynanan “kirli” oyuncuları ‘beyaz’ haritada ‘kırmızı’ noktalama yaparak tek tek kulağımıza döktü. Bu konular çok hassas olduğu için ben noktayı koyuyorum ama Sayın Valinin özelikle anlattığı Suriye’de ‘kimliksizler’in o bölgede yıllardır yaşadığı Esat zulmü ve dramı benim tüylerimi diken diken etti diyebilirim.

Sayın Vali, üç yıl Rize Valiliği döneminde yüzyıldan fazla dillendirilen ve bir türlü gerçek anlamda projelendirilmeyen Ovit Tüneli’nin hikâyesini bize Trabzonspor ile Rizespor’un ligin son haftasında yaşanan gelişmeler altında anlattı ve son golü atarak bizi yolcu etti.


Malum, yüzyıllardan beri Ovit Projesi bölgenin büyük hayalleri arasında yer alıyordu. Rize Valiliği döneminde bu proje hakkında ilgili makamlardan bilgi almak isteyen Hacımüftüoğlu, baktı ki ortada ne bir proje var ne de bir en ufak bir girişim.

2011 yılında yaşanan ve 4 aracın çığ düşmesi nedeniyle Ovit’te saatlerce mahsur kalması olayı aslında Ovit Tüneli’nin başlangıç noktası olarak karşımızda duruyor. O gün yaşananlar tam 11 saat sonra kurtulan kişilerin çığlıkları, açlık ve soğuktan donma tehlikesi yaşamaları dönemin Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun an ve an Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bilgi vermesi ve sonraki süreç…

Sayın Vali o acı olaydan sonra düğmeye bastı ve bugünlere gelindi. Önce Başbakan Erdoğan’a sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a projeyi anlattı ve onaylattı. Trabzon 10. Bölge Karayolları Genel Müdürlüğü çok kısa bir zaman içinde fizibilite çalışmasını yaptı ve ilk kazma vuruldu. Yapanlardan Allah razı olsun diyelim, burada dönemin Valisi Hacımüftüoğlu’na bölge halkı olarak çok özel teşekkürlerimizi bir kez daha sunalım. 137 yıllık özlem hem de bu proje için yıllardır dillendirilen ‘Trabzon lobisi karşı çıkıyor’ safsatalarına karşı Trabzonlu bir Vali tarafından gerçekleştirildi. Geçen ay Erzurumspor deplasman maçına bu yoldan gittim ve kendi gözlerimle gördüm. Bu aylarda Ovit’ten geçeceksin deselerdi inanmazdım. Bu bölge adına büyük bir hizmet. Şimdilik güvenlik nedeniyle tüneli eskort araç eşliğinde 10 dakikada geçiyorsunuz ve ver elini İspir, Erzurum, aynı şekilde doğudan gelen insanlar için de Ovit Tüneli velinimet…

Sayın Vali çok şey anlattı ve son sözü olarak işi futbola bağlayarak;” Evet, son hafta Rizespor’un küme düşmesi beni de fazlasıyla üzdü ama burada son haftaya gelene kadar dönemin kulüp başkanı ve teknik kadrosunun hiç mi suçu yok?” diyerek noktayı koydu.

Bu satırlardan ben de son olarak vefat eden Sayın MGK Genel Sekreteri Hacımüftüoğlu’nun ablası merhume Havva Azal’a Allah’tan rahmet, başta Sayın Valimiz olmak üzere Hacımüftüoğlu ve Azal ailesine sabırlar diliyorum.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap