SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > HER ZAMAN HERYERDE İSTİŞARE

HER ZAMAN HERYERDE İSTİŞARE

31 Mart 2018 Cumartesi - 08:00








Bu şehrim kalkınmasında ve var olan değerini koruması, aynı zamanda bunun üzerine değer katmasında kent bileşenlerinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri çok önemlidir. Kentimiz için hayati önem arz eden konularda bir araya gelebilme ve istişare edebilme kabiliyeti bizi geleceğe taşıyacak hayati unsurdur. Son dönemde Trabzon bu manada pek de olumlu bir görüntü vermemişti. Birçok alanda "ben yaptım oldu mantığı" ile hareket ediliyordu. Sonunda da birtakım ucube eserler gün yüzüne çıktığı zaman "aman bu nasıl olur, kim izin vermiş, bu da olur mu, buraya bu yakıştı mı" gibi sorular her kafadan duyuluyordu. Demek ki, zamanında istişare etmezsen, ilgili uzmanlardan görüş almazsan, halkın konu hakkında görüşünü almazsan ve olaya sırf rant gözüyle bakarsan ortaya ucube eserler çıkar. O zaman da "aman -bakan- bunu duymasın, aman konu -cumhurbaşkanının- ya da -başbakanın- kulağına gitmesin" diye kıvranıp durursun. Mesela Sera Gölü kıyısına yapılan çirkin beton duvar ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun burayı görüp müdahale etmesiyle önlendi. Bu projenin gözden geçirilmesiyle ilgili daha önce açıklama yapan İnşaat Mühendisleri ve Mimar Odaları başkanları dikkate alınmadı. Tüm itirazlara, eleştirilere kulak tıkandı. Ama sonunda akıl ve sağduyu üstün geldi. Ve Bakan Soylu bu projeyi iptal ettirdi.

BİRLİKTELİK AVNİ AKER'İ REZİDANS OLMAKTAN KURTARDI

Aynı şekilde Hüseyin Avni Aker'in yerine yapılacak olan projelerle ilgili çok yazıldı çizildi. Kimisi rezidans, konut, AVM olsun dedi; kimisi yeşil alan ve kent ormanı olarak kalsın dedi. Burada da ranta dönük çeşitli projeler hazırlandı ve basınla paylaşıldı. Ama bir kez daha sağduyu galip geldi, aman burayı da beton yığınına çevirmeyelim diye bütün şehir ayağa kalktı. Ve bu projeden de geri adım atıldı. Halkın Avni Aker'in yeşil alan olmasıyla istekleri Cumhurbaşkanına ulaştırıldı. Ve Cumhurbaşkanı meseleye noktayı koydu. Bu aşamada Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç büyük bir sorumluluk üstlenerek ASKF, TÜFAD, siyasi parti temsilcileri, sendikalar, turizm, kadın  ve sanat dernekleri istişare ederek Avni Aker'in yeşil alan olarak kalması gerektiğiyle ilgili yaygın bir kamuoyu oluşturdu. Genç, istişare ettiği konuları bir dosya halinde başta cumhurbaşkanı ve başbakan olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara gönderdi. Ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya sahip çıktı ve peşini bırakmadı. Ve ilk kez 27 Ekim 2016 tarihinde Avni Aker'in yeşil kalacağına yönelik açıklama yaptı. Daha sonra arkasına şehrin bütün dinamiklerini de alan Bakan Soylu konu ile ilgilenip olayı bugünkü duruma getirdi. Trabzon ASKF ve diğer STK'lar başta olmak üzere herkes ortak akılla yürüyünce ortaya bu güzel tablo çıktı. Keşke itfaiye kavşağıyla ilgili bu şekilde hareket edilseydi de ortaya böyle sonuç çıkmasaydı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap