SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Halisdere-Güzlek

Halisdere-Güzlek

26 Ekim 2017 Perşembe - 09:04








Senelerce kullanım hakkı Kızılağaç mahallelerinde olan yaylaya çıkışta ve kış aylarında kışlıklarına dönüşte kullandıkları yer Halisdere. Büyük fırtınalı havalarda ineklerini, koyunlarını ve hatta kendilerinin korunması için bir nevi gizlenmek anlamına gelen güzlek diye de anılır.

Etrafı yüksek tepelerle çevrili olduğundan iklimi ılık ve büyük fırtınalara karşı korunaklıdır. Dedemin ifadesine göre burada patates dahi yetiştirilebiliyor. Kızılağaçlılar, senelerce Halisdere'yi mezere olarak kullanıyorlar. Hayvancılığın gelişmesi için altyapısı yok. Dik yamaçlardan inilip çıkılırken vatandaşlarımız büyük eziyetlerle karşılaşıyorlar.

Burası hayvancılık yapmak için çok geniş bir otlak. Ancak, bölgedeki yaylalara yol yapılırken bu yöremize neden düşünülmediği sorusunun yanıtını bulmak isteriz. Zira burada hala yaşayan insanlarımız var. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın, hayvancılığı desteklemesi hakkındaki uygulamalarını en güzel örneklerini görebileceğimiz bu yerde yolumuz mevcut değil.

Yörede hayvancılığın gelişmesi, sağlıklı üretimin artırılması ve sürdürebilirliğin sağlanması için altyapının olması gerekmektedir. Yöreye yolun gelmesiyle ulaşımın rahatlayacağı doğaldır. Mahalle sakinlerinin senelerce çektikleri eziyetleri, devletin destek vermesiyle son bulacağı gibi, verilen destek sayesinde hayvancılığın gelişmesine de çözüm olacaktır.

Bu konuda muhtarımız Mustafa Kılıç’ın yetkililere sunduğu projeler için de Sayın Kılıç’a gönül borcumuz vardır. Yöre yetkililer tarafından değerlendirilerek, halkımıza hayvancılık yapmak için gerekli destek verilerek özendirilmelidir. Zira bölge geniş alan olmasının yanında bol otludur. Hayvancılığa müsaittir. Böylelikle halkımız kazançlı çıktığı gibi devlette kazanacaktır. Çünkü devlet halk için vardır.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap