SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Hakim gibi hakem...

Hakim gibi hakem...

30 Kasım 2017 Perşembe - 09:08








Beşiktaş-Porto maçında hakem İspanyol Mateu Lahoz’u “Hayatımda böylesine adaleti yönetilen bir maç izlemedim” dersem kayıtsız şartsız abartmış olmam. Sanırım izleyen herkes de benimle aynı görüştedir. Adaleti tecelli ettirmek için bu kadar çaba sarfeden, bu denli insani davranışlar gösteren, futbolcuları böylesine motive eden ve topun oyunda bu denli kalmasını sağlayan Mateu Lahoz, sanki 4-5 saniyede karar veren hakem değil de, 4-5 yıl üzerinde çalıştığı dosyada adaleti tam olarak tecelli ettiren hakim gibi idi. Maç bittiğinde, “Adalet mülkün temelidir” denildiğinde, adaleti tecelli ettirmek üzere görevlendirilenlerin nasıl donatılması gerektiğine iki kelime ile cevap bulmuştum; “Mateu Lahoz gibi” diyerek...

***

SURİYE EŞİTTİR, RUSYA VE İRAN İSE...

İlkokulda öğrendiğimiz basit ve çok doğru bir teoridir: “Aynı şeye eşit olan iki şey birbirine eşittir.” İtirazı olan var mı? Var ise beri gelsin! Ona güncel olması hasebiyle Soçi buluşması örneğini veririm. “Ne ilgisi var?” diye sorabilirsiniz. Var var! Hem de çok iyi bir misal olarak var. Nasıl mı? Bakın! Suriye sorununda İran ve Rusya kiminle beraberler? Kiminle aynı şartları, aynı eşitlikle savunuyorlar? Kimi savunuyor, destekliyorlar? Suriye’nin mevcut Devlet Başkanı Esad’ı değil mi? Aynen! Peki bu durumda, biz Türkiye hesabına Soçi’de direkt olarak Rusya ve İran ile olsa da, dolaylı olarak Esad’ın Suriye’si ile bir masaya oturmuş olduk mu? Olmadık mı?

***


GÜNCEL İKİLEMLER!

Şu sıralar yazılışları birbirine yakın olsa da, manaları çok farklı olan kelimeler sahne almış durumda. Birincisi Türkiye’de; “İttifak-İltihak!” Diğeri Amerika’da; “İtiraf-İftira”!

***

BU DA BEKTAŞİ’DEN...

Bektaşi içiyordu. Kendisine: “Sarhoş olmaktan korkmuyor musun?” dediler. O; “Hayır, benim sarhoşluğumdan kimseye bir zararım dokunmaz ki. Siz asıl içmeden sarhoş olanlardan çekinin.” -Kim onlar? -Bunlar birtakım sonradan görmelerdir ki, ellerine dünya malı geçtiği için ne oldum delisi olurlar.”


***

GÜNCEL İKİLEMLER! ORTADOĞU’DA DİKTATÖRLER

Şu sıralar Ortadoğu’ya yaşayarak bilen Hüsnü Mahalli’nin, “Dimu-Karasi”, ORTADOĞU’DA DİKTATÖRLER kitabına gerçekler adıyla, adresiyle tarihi ile saati ile yazılı olduğu için bir daldım ki sormayın. Ortadoğu gerçeklerini anlamak isteyenlerin dikkatlice ve mukayese yaparak okumasını tavsiye ederim. Bakın 15’inci sayfanın son bölümünde ne diyor? “BOP bitti adı kaldı yadigâr! BOP hedefine vardı: Rice’ın “Yaratıcı Kargaşa Teorisi” tüm bölgeye kargaşaya sürükledi. Irak,Suriye, Libya ve Yemen yıkıldı. Mısır, Tunus ve Lübnan çok sorun yaşıyor. Sudan ikiye bölündü. Türkiye’du durum ortada... BOP bahane, kan, gözyaşı ve acılar şahane” Demokrasi kimin umurunda?”

***

FINDIK FİYATI 9 TL’YE YÜKSELMİŞ!


Güler misin, ağlar mısın? Çok değil, 4-5 ay öncesindeki gazete sayfalarına baktığımda, 9-10 liraya fındık alanları “harami” sayanlar, şimdi fiyat serbest piyasada 8.5 liradan 9 liraya çıktı diye, demeç üstüne demeç patlatıyorlar ve de “Fındık 9 TL’ye yükseldi” diyerek, adeta üretici ile alay ediyorlar!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap