SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Gümüşhane, değişiyor, gelişiyor

Gümüşhane, değişiyor, gelişiyor

12 Eylül 2018 Çarşamba - 09:27








Hafta sonu hem Trabzon'un hem de Gümüşhane'nin önemli değerlerinden olan namı diğer ciğerim Erol Birsen ile Gümüşhane'ye gittik. Aslen Gümüşhaneli olan Erol Birsen her iki şehri çok iyi bilen, Trabzon valisi ve Gümüşhane valisi ile sıcak ilişkileri bulunan, birçok bürokratı tanıyan önemli bir isim. Adeta Trabzon ve Gümüşhane arasında mekik dokuyor. Her iki şehirde tanımadığı kimse neredeyse yok gibi...Samimiyeti, sıcakkanlılığı, kendine has üslubu ile Erol Birsen tam bir sohbet adamı. Onunla zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Her ortama ayak uyduruyor, herkesle sıcak ilişki kuruyor... Mütevazi kişiliği, hoş sohbeti ile her kapıyı ardına kadar açtırmasını biliyor. 

DEĞİŞİM FARK EDİLİYOR

Gelelim Gümüşhane gezimize!.. Gezimizde ilk gözümüze çarpan şehrin kabuğunu kırdığını gözlemlemek oldu. Değişimi Kürtün sapağından itibaren fark edebiliyorsunuz. Trabzon'un bir türlü hayata geçiremediği çevre yolu adeta bir gerdanlık gibi Gümüşhane'yi örmüş. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen proje ve hizmetleriyle şehre damgasını vurmuş. Her alanda farkını ortaya koymuş. Altyapı hizmetlerinin yanı sıra hastaneler, okullar, yollar, kültür sanat merkezleri Gümüşhane'yi modern bir kent hüviyetine sokmuş. Gümüşhane Üniversitesi'nin kente eğitim alanında artı bir değer kattığını belirtelim.  Üniversitenin öğrenci potansiyeli şehirde ticareti canlandırmış. Esnaf üniversite öğrencilerine bel bağlamış durumda.

SEYİR TERASI

Gümüşhane'de üç dönem milletvekilliği yapan KemalettinAydın Hoca'nın izlerini şehrin her tarafında görüyorsunuz. İlçe belediyelerinin de başarılı projelere imza attığına şahit olduk. Torul Belediye Başkanı Nida Köroğlu şehrin en başarılı belediye başkanları arasında yer alıyor. Hayata geçirdiği teras projesiyle Gümüşhane'nin adını bir anda Türkiye'nin gündemine oturttu. 2016 yılında hizmete açılan Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasının ünü bütün yurda yayıldı. Çıkanların ayaklarının titrediği teras ziyaretçilerine inanılmaz bir deneyim ve nefis bir manzara sunuyor... Gümüşhane Belediye Başkanı Nida Köroğlu'nu bir kez daha bu güzel proje için tebrik ediyoruz. Ve bu tür projelerin diğer belediyelerimiz için de örnek teşkil etmesini diliyoruz. Velhasıl Gümüşhane gezimizde şehrin her geçen gün daha da geliştiğine, dönüştüğüne şahit olduk. Umarız Trabzon'da yıllardır konuştuğu ama bir türlü hayata geçiremediği seyir terası ve güney çevre yolu gibi projeleri hayata geçirir. Başka ne diyelim? Gümüşhane'nin dönüşüme katkı verenleri kutlamak ve tebrik etmekten başka...Darısı Trabzon'un başına... 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap