SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Görüntü kirliliğine kim son verecek?

Görüntü kirliliğine kim son verecek?

08 Mayıs 2018 Salı - 04:00








Trabzon’un görüntü kirliliği, dolmuş kuyruğu. Modern şehir olma yolunda adım atmaya çalışan Trabzon’un işi zor.

Her ne olursa olsun bu şehre fabrikalar yapılmayacaksa turizme sarılmak zorundayız. Bunun için de kenti turizme dönüştürmemiz lazım. Bunu başarmak için çok çalışılmalı ve gayretli olunmalı. Yıllardan beri trafik sorununu çözemeyen Trabzon'da nüfusla beraber sorunlar da, talepler de değişiyor. Trafik sorun yumağına dönüşmesine rağmen otopark ve yol sorun olmaya devam ediyor. Yazılıp çizilmesine rağmen önceliği olmayan işler için çaba harcanmasını kim nasıl izah edecek merak ediyorum. Bu angarya işlerin yapılmasına kim nasıl onay veriyor vatandaş merak ediyor.

Gelelim vatandaşın evine, işine gitmek için dolmuş kuyruğunda geçirdiği zamana. Toplu taşımayı kullanan vatandaş kafayı sıyırmak üzere. Hemen hemen her yerde uzun kuyruklar oluşmuş. Evet, beklenmedik bir sorun gelişebilir. Önemli olan bu sorunları yerinde ve zamanında çözmek değil mi? Bazı işlerin beklemeye tahammülü yoktur. Kentin görüntüsüne önem veriyorsak bu sorunları büyümeden çözmeliyiz. Sorunun çözülmesi demek turizm kenti Trabzon’un bir ivme kazanmasıdır.

Turizm deyince aklımıza Arap halkı geliyor. Maalesef değerlerimizi koruyamadığımız gibi kendimizi de tanıtamıyoruz. Ordu'yu alkışlamak lazım. Onlar işi dolandırmadan işlerini görüyorlar. Başta Ordu Valisi olmak üzere şehrin ileri gelenleri Arabistan'ın medya mensuplarını ağırlamış ve konuk heyete Ordu’yu baştan aşağıya gezdirmiş. Memleketlerine dönen medya mensupları hayran kaldıkları Ordu’yu anlata anlata bitiremiyorlar. Trabzon’un başkanları konuşarak turizm yaparken atı alan Üsküdar’ı geçecek gibi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap