SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > GENE BAHÇELİ GENE ERKEN SEÇİM

GENE BAHÇELİ GENE ERKEN SEÇİM

20 Nisan 2018 Cuma - 09:16








Halk ülkenin çok geniş yetkileri olan Başkan’ını seçecek. Türkiye’de ilk defa iki turlu seçim yaşanabilir. Ankara’da baş döndürücü bir trafik var. Telefonlar hiç susmuyor. Kimse ne yapacağını ve ne olacağını tam bilmiyor. Bilinen tek şey 24 Haziran’da seçim olduğu.

2002’ye geri dönelim. Başrolde yine Devlet Bahçeli, yine erken seçim talebi var.

Ecevit ABD gezisinden döndükten sonra siyaset dünyası acayip karışıktı. DSP milletvekilleri gruplar halinde istifa etmeye başladı. Güçlü isimler Hüsamettin Özkan ve İsmail Cem Yeni Türkiye Partisi’ni kurdular. ABD’den gelen Kemal Derviş hem bu partiye destek veriyor hem de ülkenin erken seçime gitmesini istiyordu.

Oysa erken seçim DSP-MHP-ANAP için intihar demekti. Zira ekonomik krizden çıkmak için acı reçete yazılmış, ilaçlar koalisyon tarafından içilmeye başlanmıştı.

Seçimlere daha 1,5 sene varken, ekonominin başında bulunan Kemal Derviş’in erken seçim açıklamaları huzursuzluk oluşturdu. MHP ve ANAP liderleri arasında erken seçim restleşmesi oluştu.


Bundan sonrasını Ecevit’in anılarından dinleyelim:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara dışındayken bir demeç verdi. ‘Kasım ayı sonunda seçim yapılmalı’ dedi. Halbuki kısa süre önce koalisyon ortakları olarak ‘erken seçime gerek yok’ demiştik.

Birdenbire karar değişikliği oldu. Bunun nedenini anlayamadık. Öyle tahmin ediliyor ki Devlet Bahçeli kendi partisine yönelik birtakım tertipler düzenlendiği izlenimi edinmiş ve bu karara varmış. Kimse işin iç yüzünü tam bilmiyor. Bahçeli ısrarla erken seçim istedi.

Ve 2002 Kasım seçimleri... AK Parti tek başına iktidar, CHP ana muhalefet partisi. DYP, MHP ve ANAP baraja takılıp Meclis dışında kalıyor.

Tarih tekerrür ediyor. Başrolde yine Devlet Bahçeli, erken seçim istiyor. Kapalı kapılar ardında görüşmeler yapılıyor. Sonuç: 24 Haziran’da seçim. Görüşmeler Dolmabahçe görüşmesi gibi sır olur gider mi zaman gösterecek. A


cil seçim kararının muhalefeti hazırlıksız yakalama girişimi olduğunu sanmıyorum. Başka bir şeyler var. Ekonominin baş aşağı gitmesi olabilir. “Zira henüz daktilo fırlatılmadı.

” CHP kurumları oturmuş bir partidir; her zaman seçime girmeye hazırdır.

İYİ Parti A ve B planlarını çoktan yaptı ve seçime girmeye hazır.

HDP’nin baraj üstü durumunu koruduğu gözüküyor.

Saadet Partisi küçük ama etkin politikası ile Türkiye’yi sallıyor.


Bakalım Demokrasi, Adalet ve Seçim Güvenliği kazanacak mı?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap