SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Gelişiyor Trabzonspor...

Gelişiyor Trabzonspor...

03 Şubat 2019 Pazar - 09:20








Arada fark yok Ankaragücü'de bizim kadar takım. Bir pozisyon gol oldu kalanı denk kuvvetlerin mücadelesi. 

Savunurken doğru, hücumda aksaktı bordo mavililer. Süpriz top kayıpları hariç hiç pozisyon vermediler. Orta sahanın bir kaç kaybı puanın ikisini silebilirdi. Dörtlü savunma, Kaleci Uğurcan tam karşılık verdi.
Topu ayağına aldıktan sonra sorun yaşıyor Trabzonspor. Arkaya koşular gecikiyor ya da kısa pas hevesinden dar alanda cambazlık deneniyor. Belli ki görmüyorlar...
 
Nasıl anlatsam olması gereken beş, altı pas arasında atağı sonlandırıp takım olarak yerleşmek. Hocamız mı öyle istiyor, futbolcu karakteri tartışılır elbet. Görünen Ekuban boş alana top istiyor diğerleri rakibin kucağında gösteri peşinde. O denemeler sonunda rakip kalede pozisyon oluşsa mükemmel. İşin kötüsü verdiğimiz her gol fırsatı çıkarken kaptırdığımız toplardan oluşuyor. 
Yani diyeceğim o ki, daha iyi oynayabilir bordo mavililer. Ancak bu kafa bu oyun niyetiyle değil. Üç beş metrelik paslar azalacak arkaya, araya, çapraza beklenmedik pas sayısı çoğalacak. Amaçsız pas hevesi kırılacak, iki kenar ya da merkez hücumlar anlaşılır tarif edilir benzer hamlelerle çeşitliliği geliştirilecek. 
 
Biliyorum zaman alır derdim hocayı zem etmek değil. Mevcut malzemenin istediği diye söylüyorum. Bir disiplin, bir yol haritası oluşacaksa onun adını koyacak bordo mavililer. Özellikle de hücum anında futbolcunun o anki tercihlerine mahkum hali sisteme, birbirine benzer seçimlere çevrilecek. 
 
Kötü bir hakem... Her an her şey olabilir maçı üç puanla bitirmek iyidir. Kıymetini bilmek lazım. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap