SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Geçmiş seninle yürür

Geçmiş seninle yürür

14 Ocak 2019 Pazartesi - 11:23








Trabzon’un Akçaabat ilçesinde AK Parti’nin belediye başkan adayı gösterilen Osman Nuri Ekim ile ilgili 'FETÖ’ye destek oldu' şeklinde çarpıcı iddia gündeme getirildi. Bu iddianın gündeme düşmesinin ardından ilçede tartışma başlatıldı. Bu tartışmalarla birlikte Ekim’in aday gösterilmesinin arkasında kimler olduğu da araştırılmaya başlandı. Kişi ne yaparsa yapsın geçmiş onunla birlikte yürür.

Ekim’in paylaşımlarının araştırıldığı, güvenlik soruşturması yapıldığı dile getirilse de bunun toplum nezdinde ne kadar inandırıcı olacağı seçim sonuçları belli olduğunda ortaya çıkacak. Böyle bir tartışma yaşanması AK Parti’ye ne kadar zarar verir o da sandıklar açıldığında görülecek.

Ekim'in en büyük destekçilerinin de kimler oldukları araştırılırken, bu konuda nasıl bir yol ve yöntem izlendiği de merak konusu olmaya başlamıştır. Akçaabat’ta bu tartışma seçim sonuçlanana kadar devam edecek.

FETÖ ile bağlantısının olup olmadığını açıklayan Ekim’in söylemleri de ne kadar kabul görecek onu da hep birlikte öğreneceğiz. Şimdilik MHP ilçe başkanı iddiayı araştırdıklarını söylese de, CHP ilçe başkanı topa girmese de bu iddialar gündemden kolay kolay düşmeyecek.

İl ve ilçe başkanları partilerinin adayının yanında olduklarını söyleseler de, ileri sürülen iddialar kuşku yaratmadı değil. Aday açıklaması yapıldıktan sonra bu iddiaların gündeme gelmesini manidar yorumlamamak gerek, ismi açıklanan Ekim’in kim olduğunu araştırmak insanların doğal hakkı olsa gerek.


'İddialar ile Ekim’in geleceği karartılmasın' savunmasını yapanlar, bu örgütle uzaktan yakından ilgisi olmayan onlarca, hatta yüzlerce insanın hayatının karardığını unutmamalılar.

Sonuç olarak FETÖ denilen hain örgütün siyasi ayağı net olarak çözümlenmediği sürece bu tartışmalar, iddialar, yaftalar, yakıştırmalar ve suçlamalar sürecek. Bu nedenle iktidarı-muhalefeti el ele vererek bu hain yapılanmanın siyasi ayağını bir an önce çökertmesi şart.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap