SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > GAZETECİ...

GAZETECİ...

06 Haziran 2018 Çarşamba - 08:47








Konu ne olursa olsun, toplum adına sorgulamak, eleştirel çerçevede konulara yaklaşmak, olayların içerisindeki boşlukları gözlemleyerek vatandaşı konuların içine çekmek için sorumluluk hissini duyan insanların onurlu uğraşıdır.

Onun içindir ki; erkler ayrılığının dördüncü vazgeçilmez unsurudur.

Gazeteci, seçilmiş kalem olmadığı müddetçe milletvekilidir, devletin bakanıdır, bürokratıdır, belediye başkanıdır, imar müdürüdür.

Neredeyse, hangi konunun yanında ise odur.

Gazeteci; kapıkulu, paça tutan, el etek öpen değildir.


Gazeteci, toplum adına ağladıkça gülmeyi özleyen, 'toplumun mutsuzluğu yanında mutluluğumun ne önemi vardır' diyebilen, 'önce insan olabilmeliyiz' diyebilen, müşkül durumda olsa bile elleri ceplerinde gerçeklere, doğrulara gidebilendir. Selim Şener böyle bilir.

BURASI ARAKLI BURASI TURUP'TUR

Bu şehirde bacasız sanayi adına çeşitli projeler geliştirilmiş. Önemli hedefler konmuş. Sağduyulu Trabzon sevdalıları büyük uğraş vermişler.

Trabzon Ticaret Odası Başkanlığı da Trabzon turizmi adına önemli adımlar atmış.

Tarihi ve doğal zenginliklerimizin biraz öne çıkartılmasıyla bu projeler hayat buldu diyecekken... Sanki birileri bu gelişmelerden rahatsızlık duymuşlar duyumları vatandaşta karşılığını bulmuş…


Düşürülemeyen kayalar, bitmeyen zamansız restorasyonlar derken birdenbire vatandaşın önüne çöp projesi koyarlar. Büyükşehir Belediyesi durur mu, hemen alternatifini üretir, alelacele toplanır.

Güzelim Araklı Taşönü'ne yeni bir çöp tesisine karar verirler. Türkiye'nin cennet güzelliği, gümüş madalya sahibi Araklı Turup'a turizm tesisi yapılacaktı. Kim yapacaktı? Armada Grup yetkilisi Dr. Muhammet Raif Hakmi. Tanıyorlar mı kendilerini Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Gümrükçüoğlu ve İmar Komisyonu Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak? Tanımazlar mı; zira yatırımın bedeli oyuncak değil, 1 milyar 400 milyon dolar!

Kamu eliyle değil, kul yapısından değil, Allah vergisi olan doğal güzellikleri ekonomiye kazandırmak için bu şehre Turup'a 1 milyar 400 milyon dolarlık yatırım için kolları sıvayan Dr. Hakmi şimdi nerede Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bilir misiniz? İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayın Cengiz Çolak, siz bilir misiniz?

Bilmiyorsanız ben söyleyeyim: Dr. Muhammet Hakmi çıkarmış olduğunuz imar engellerinizden ötürü güzelim Turup'u terk ederek Armada Grup yetkilisi olarak restinizi gördü ve 1 milyar 400 milyon dolarlık yatırımı alıp Elazığ'a gitmiş Sayın Gümrükçüoğlu ve Sayın Çolak.

Şimdi güzelim Sürmene çöpe kurban verilmiş, velihatı olarak Turup'u çöpe hazırlıyorsunuz. Başka bir yer yok muydu?


Koca Trabzon'da bir yer bulamadınız mı?

Yoksa başka bir amaç, başka bir düşüncenin Trabzon üzerinde sarmalı mı vardır?

ŞİMDİ OY İSTEME ZAMANI MIDIR SAYIN REVİ?

Önce şu Aşkale Çimento'nun Trabzon'daki varyasyonlarına bakalım.

Yıllar boyu Aşkale Çimento Araklı'nın Taşönü köyünden çimentonun hammaddesini alır, sonrasında vatandaş anlatır. Hammadde bitmek üzere iken 350 dönüm araziyi Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz olarak verir, neden verir, niçin verir, hala-dayı çocukları mı? Kimi der ki; Akoluk'ta kurulacak yeni fabrikanın ruhsat işlemlerinde sorun çıkmasın, hemen verilsin. Kimi der ki; bu yerin karşılığında Akoluk'tan Aşkale'ye 38 dönüm yer verildiği, ilerisinde de C-18 denen bir madde ile köylünün arazilerine ortak edildiği iddiaları... Trabzon Belediyesi önü defalarca köylülerle dolup taşmıştı, bu olaydan haberinizin olmaması mümkün müdür Sayın Revi?


Turup'a çöp tesisi kurulmasına TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Sayın Muhammet Balta onay verirken hatta 'çöpten para kazanacağız' derken kazanamadık, çam ağaçlarını kaybettik. Şimdi 1 milyar 400 milyonluk yatırım Elazığ'a kaymışken siyasi iktidarın Trabzon'daki temsilcisi olarak bu olaya neden ses çıkarmazsınız, neden bir yorum yapmazsınız, üstelik oy isteme zamanı iken? Onun için mi millet yüzünü güneşe dönüyor?

ARTIK VATANDAŞ GRİ DÜŞÜNCELERDEDİR

  Sayın Bakan Süleyman Soylu bu projeye tam destek verip çok da beğenmişken...

Gittim gördüm, vatandaşın kulislerine kulak verdim. O coğrafyadaki insanlar gri duygular içerisinde konuşur olmuşlar. Bir yanda çöp tesisi için şehrin yetkilileri seferber olmuşlar, 'turizm tesisleri için bürokratik engeller aşılsın başlayacak' telkinleri.. Yatırımın Elazığ'a gitmesi onları şoke etmiş olacak ki kendilerinin ve de bu projenin Büyükşehir tarafından engellendiğini sık sık tekrar ederler.

Belediye olarak hangi projeyi meclisten çıkartamadılar noktasında hakikaten başkan hangi projeniz meclise takılmıştır söz verdik vatandaşa bu konuyu soracağız diye? Sonuç olarak, yatırım Elazığ'a… Çöp kokuları Turup ve etrafındaki köylere çiçek kokusu gibi gelmiyor… Gidip de anlatsana sayın başkan Turup'ta vatandaşlara. Bir akşam iftar yapın, dertlerini dinleyin.


Bir yanda para kazanılacak çöp tesisi bir yanda da 1 milyar 400 milyon dolarlık turizm tesisi olur mu olmaz mı anlatın başkan gidin, Turup'a uzak bir yer değildir…

Ne yapsın Araklı Belediye Başkanı Reçep Çebi? Halk elinden geleni yaptı fakat Büyükşehir'i geçemedi derler, hakkını verelim….

Hangi insana sorsak her biri turizm yatırımına bürokratik engellerin hepsini büyükşehir belediyesi koymuştur fikrinde mutabık görünüyor.

Bu konuda vatandaşlar öyle algılanmışlar ki yatırımı Elazığ'a göndermenin dibinde Turup'u çöplük yapmanın zaferini kutlama edası içerisinde bürokratların, vekillerin de olduğu söyleniyor. Sayın başkan kutlama yaptınız da beni çağırmayı mı unuttunuz?

Pastayı Elazığ'a kaptırırken dılo dılo yaylaları söyleyerek halay mı çektiniz?

Adı siyaset mi? Suyu olmayan dereye köprü yapmak gibi bir şey mi başkan?

Yeri geldiğinde Trabzon'u horonlarla temsil edersiniz, yeri geldiğinde de 'Trabzonspor'a üç maaşımı veriyorum' diyerek temsil edersiniz.

Bir milyar 400 milyon dolarlık yatırım Elazığ'a giderken nedenlerini sorgulamassınız, sorun yok, seçmen sorguluyor sevgili başkanım.

İşte gazetecilik böyle bir şey.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap