SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Futbol çöktü

Futbol çöktü

22 Kasım 2018 Perşembe - 09:47








Milli takımımız küme, ligdeki takımlar borç batağına düştü. Şimdi naralar yükseliyor Türk futbolu battı diye. Yok ya… Küme düşen aslında bugün ki zihniyet olmuştur. Balık hafızalı olanlar hatırlatayım, futbolun ülkemizde dibe vurmasının temelleri bugün ki zihniyet tarafından 2004 yılında atıldı.

O tarihte sporda özerkliği getiren yasanın mimarı Trabzonspor Onursal Başkanı, Devlet eski Bakanı Mehmet Ali Yılmaz’ın federasyon başkanlığına aday olup kaybettiği seçimde çöküşün temelleri atıldı. O seçimde film fırıldak içinde olanların yaptığı kapı arkası sahtekarlıklarla ile Yılmaz seçimi kaybetti.

Bu seçimden sonra Türk futbolu bir türlü iflah olmadı. Olmaz kardeşim olmaz, çünkü işin içinde emek, alın teri ve tecrübe yok, çıkar, menfaat ve ben olayım anlayışı vardı.

O tarihte seçim kazananların ve bu kazanımdan dolayı hoplayıp zıplayanların yüzündeki gülücükler, şimdi başka yerlerinde üzüntüye mi dönüştü de Türk futbolu battı. Futbolu batıran zihniyet işte o tarihte federasyon seçimini kazanan ve onların arkasında ki destekçileri olmuştur. Bu destekçi kim ise, ister siyasetçi deyin, ister futbol adamı deyin ne derseniz deyin, oturun o tarihten bu tarafa yaşananları kafanızı kumdan çıkararak iyi analiz edin.

2004 yılında Yılmaz’ın federasyon seçimini kaybetmesi ile Türk futbolu da kaybetti ve çöküş başladı beyler çöküş. Dedim ya çıkarın kafanızı kumdan.  Yılmaz’ın hazırladığı ve spor camiasına sunduğu özerklik yasası futbol dünyasında iştah kabarttı, mantar gibi herkes bu yasanın getirilerinden faydalanmak için yol almaya başladı.


Geliştirilerek futbolun çıta atlamasına imkan tanımayanlar hatırlayın sizler ağızlarınızı şapırdatırken, Yılmaz, mevcut kanundaki eksikliklerin giderilerek oluşturulacak yeni federasyon yönetiminin futbolu daha üst seviyelere taşıyacağını defalarca dile getirip uyuyanları uyandırmak için nefes tüketti.  Ama başta siyasiler olmak üzere herkes kulağının üstüne yattı ve bugün ki tablo ortaya çıktı.

Şimdi kulağının üzerine yatanlar uyandı Türk futbolu çöktü diyor, hadin ordan be size kim inanır. Çöküşün mimarları bugün kendilerini kurtarmak için laf salatası yapıyor. Artık kurtuluş diyorsanız köhnemiş zihniyet sahibi olanların ellerini futbolun üzerinden çekin.

Bu da şu oluyor, günü değil geleceği kurtaranlar aslında lider oluyor, sandıklarda ve kapı arkalarında fırıldaklık yapanlar değil. Öyle değil mi futbol çöktü diyen zihniyet.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap