SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > FİKİR DEĞİŞTİRMEK DÖNEKLİK MİDİR?

FİKİR DEĞİŞTİRMEK DÖNEKLİK MİDİR?

05 Haziran 2018 Salı - 06:59








Demokrasinin yaşatılması, özgürce karar verebilen ve verdiği bu kararların arkasında özgür iradesiyle durabilen yetişmiş insanlarla mümkündür.

Hiç kimse aldığı kararlarla ilgili hiç kimsenin etkisi altında kalmamalıdır. Hiç kimse başkalarının kararına karışamamalıdır. Yani her kişi, özgür bir iradeye sahip olduğunu ve herhangi bir karar alırken de hiç kimsenin etkisi altında kalmadan bu kararı aldığının bilincinde olabilmelidir.

Demokratik yaşam özgür bireyler ister. Kendi kararlarınızı kendi özgür iradenizle veremiyorsanız, başkalarının etkilerinden kurtulamadan kendi kararlarınızı alamıyorsanız, demokrasi için maalesef çok önemli ve hatalı bir pozisyonun içindesiniz demektir.

Önümüzde 24 Haziran seçimleri var. Bu seçimler, ülkemizin gelecekteki yönetim şekli hakkında son kararın verileceği son fırsat olacaktır.

Artık herhangi bir partinin fanatiği gibi davranmaya gerek yoktur. Cumhurbaşkanı olmak isteyen liderler ortadadır. Her lideri takibe alarak söylemlerine ve vaatlerine kulak vermek lazım. Hiçbir adayın bilinçli olarak ülke menfaatlerine ters düşen icraatlarda bulunmak istemesi mümkün değildir. Her liderin bir düşüncesi vardır. O düşüncelerini seçmene anlatır. Seçmenden de destek bekler. Seçmen de hür iradesiyle, kendi başına buyruk bir birey olarak tercihini yapar.


Demokratik yaşamda siyaset kutuplaşma ve fanatiklik gerektirmez. Her parti ve her aday faydalı bulduğu kendi düşüncelerine göre ülkeye hizmet etmek amacındadır. Her aday değerlidir. Seçime giren bütün adaylardan herhangi birine destek vermenin hiçbir sakıncası yoktur. Yeter ki oy vermek istediğimiz adayı, hiç kimsenin etkisi altında kalmadan kendi hür irademizle tercih edelim. Adayların ve siyasi partilerin söylem ve vaatlerine göre tercihimizi yaparken geçmişte oy verdiğimiz partiden başkasına da oy verebileceğimizi düşünebilmeliyiz.

Unutulmaması gereken bir gerçek var ki, hiçbir siyasi lider uğrunda fanatikleşerek kendi kişiliğimizi heba etmeye değmez.

Siyasi parti tercihini değiştirmenin tamamen insani bir tercih olduğunun bilinmesine rağmen, bazı geri zekalılar parti değiştirmeyi "döneklik" olarak ifade etmek acizliğinde bulunur. Fikir değiştirmek insani bir duygudur. Her insan birçok kereler sahip olduğu düşünceler konusunda fikir değişikliği yaşayabilir. Bu fikir değişiklikleri tamamen insanidir

İnsan olan fikir değiştirebilir.

Fikir değiştirmek asla "döneklik" olarak değerlendirilemez.


Sabit fikirli olmak, sabit fikirli olmanın doğruluğunda ısrarcı olmak veya hiçbir zaman fikir değiştirmemek insanlık dışı bir meziyettir.

Topluma faydalı, hiç kimseye zararı olmayan düşüncelerinizi her zaman geliştirebilir veya değiştirebilirsiniz.

İnsanın kendi fikir ve düşünceleri ile davranışlarını olumlu yönde eleştirmesi, geliştirmesi hatta değiştirmesi asla döneklik olarak değerlendirilemez.

Ancak tercih ettiğiniz fikir değişikliğine kendi hür iradenizle karar vermiş olmalısınız.

İstiyorsanız değiştirin. İstiyorsanız işinizi, istiyorsanız iktidarı, istiyorsanız muhalefeti, istiyorsanız bu güne kadarki siyasi partinizi değiştirin.


Değiştirebilirseniz rahatladığınızı fark edeceksiniz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap