SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > FERDİ EĞİTİM

FERDİ EĞİTİM

20 Nisan 2018 Cuma - 08:00








Eğitime ferdi açıdan bakacak olursak, fertlerin doğuştan getirdiği fikri ve tabii kabiliyetlerin gelişmesiyle şahsiyetlerini kazanmak, bu şahsiyetin cemiyete intibak ile müsbet istikamette kullanılmasını temin etmektedir.

Eğitime içtimai yönden baktığımızda onun insan şahsiyetinin zümreleşme badiresi içinde, zümrenin canlılığına uygun bir şekilde çerçevelenmesi ve yönlendirilmesi olduğunu söyleyebiliriz. Fertleri eğiterek şahsiyet kazanması onun ferdiyetinden ve ferdiyetçilikten kurulması, sosyalleşme ve sosyal hayatla cemiyetin hayrına olarak şahsiyetin kabul edilmesi gerekir.

Cemiyet düzenli bir topluluk olsa da onu düzenleyeni arttıracak ve ortadan kaldıracak değişmelerin her an olma ihtimali yüksektir. Bu gelişmelerin hızının asrımızda daha da artığı, hatta günümüz toplumlarında bugüne kadar eşine rastlanmayan bir hıza ulaştığı müşahede edilmektedir.

 Asrımız başından beri, dünya ve Orta Doğu'da, harpler, bunların doğurduğu tahribatlar, iktisadi, ticari ve sınai hayatın uğradığı tahribatlar, modern cemiyetlerde hem yapı değişikliğinde hem de içtimai hareketliliğe yol açmıştır.

Böyle köklü ve derin değişmelerin cemiyet hayatında çatışmalara, huzursuzluklara, yeryüzündeki coğrafyaların değişmelerine, devletlerin bölünmelerine, bozulma ve dağılmalara yol açtığı da bir hakikattir. Dolayısıyla, fertlerde ve zümrelerde cemiyete bağlılığın azalması, nemelazımcılık, muteber nizama itikatsızlığın artması, bağların kopması neticesini doğurduğu ve ferdiyetçiliğin, bencilliğin, hakimiyeti bariz bir biçimde görülür.


Böyle cemiyetlerde istikrarı sağlayabilmek için, toplumlara İslam'ın emirlerinin çok önemli olduğunu ve onlara titizlikle uyulmasını, fertlere vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkmasını telkin edip, yaşatarak istikrar korunur.

Aksi takdirde inançlar ve kriterler, toplumlara verilmediği durumlarda istikrarı kazanmaları huzuru sağlamaları mümkün değildir. İstikrarsızlık ve huzursuzluk, evvela aileleri, sonra aile fertlerine, bilhassa hayat tecrübesi olmayan, hadiselere karşı direnç gücü çok az olan gençleri öncelikle tesir altına alır.

Bu tecrübesizlikten ötürü, gençleri buhranlara ve isyanlar hareketliliğine sürükler. Buradaki cemiyet ve fertleri, bilhassa geçler arasında kuvvetli bağları kuracak ve kuvvetlendirecek, oradaki değişme farklarını ve bunların karşılıklı tesirinden dolayı, doğacak sarsıntıları hafif hasarlarla atlatmaya vesile olacak olan kuvvet İslam inancı olup, paralel eğitim ve öğretim sistemidir.

Not: Hakkari'de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diler, yaralı askerlerimize Allah(c.c)'den acilen şifalar dilerim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap