SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > FAİZ, ŞİKAYET VE DEVLET...

FAİZ, ŞİKAYET VE DEVLET...

03 Nisan 2018 Salı - 09:00








“Ekonomide her kötülüğün anası faizdir. Faiz zengini daha zengin yapar. Fakiri daha fakir yapar. Bunu böyle bilmemiz lazım. Ve bunun lobisi neresidir? Finans kuruluşlarıdır. Açık söylüyorum, devletin bankaları da bu işin içindedir.”

Her ne kadar söz konusu faiz karşıtlığı olduğunda, önce aklıma dinen “faizin haram” olduğu gelir. Ama geçmişe yönelik de ilk olarak rahmetli Necmettin Erbakan’ın “en büyük mikrop” diye tarif etmesi de gelmez ise haksızlık ederim!

Ancak yukarıdaki açıklamanın da, bugün kendisine ait bankaları bulunan devleti ilgilendirdiğini bilirim. Bunun için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizin aleyhine sık sık söylemler yapmasına karşın, faiz tezgahının aynen devam etmesine de hayret ederim! Gelin, Milli Nizam ile başlattığı, Milli Selamet ile zirveye taşıdığı, Refah Partisi ile hükümet ettiği, bugün ise Saadet Partisi ile devam eden siyasi hareketin önderi Necmettin Erbakan’ın tarifine bakalım:

 Görüntünün olası içeriği: Mustafa Aydınlı, yazı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap