SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Esnaf cevap bekliyor

Esnaf cevap bekliyor

20 Kasım 2018 Salı - 09:18








Ülke gündemi yoğun olmasına rağmen vatandaşın tek sorunu ekonomi. Herkesin ekonomisi kendine göredir. Trabzon esnafı da büyük sıkıntıda. Trabzon’da esnaf ve tüccarların sesi olan (!) TESOB ve TTSO’nın esnaf üzerinde biraz daha etkin rol oynaması gerekmez mi?

Evet gerekir ama maalesef is dünyası kendi başına kalmış durumda çıkış yolu arıyor. Esnafın sesi olanlar piyasa da yoklar.

Halbu ki esnafın sözcüsü olan bu kişilerin esnaf nasıl nefes alır ile dertlenmesi gerekir. Ama görülen o ki ortada böyle bir derdi olan gözükmüyor. Seçimden seçime esnafı hatırlayanlara esnafın bir çift sözü olmaması ise anlaşılır bir durum değil.

Esnafın sıkıntısı her geçen gün artarken özellikle TESOB’tan tık yok.

Sormak lazım;


Hükümeti uyaracak, Trabzon esnafının yüzünü güldürecek, bir nebze olsa sıkıntıyı giderecek bir projeniz var mı? Esnafı toplayıp bir toplantı yapmayı düşünüyor musunuz? Hükümetle görüşmenizde müspet alınan bir kararı esnafla paylaşmak gibi bir hayaliniz var mı? Esnafa nefes aldıracak, geleceğe umutla baktıracak çalılmalarınız var mı? En azından bu konu hakkında kafa yorduğunuza dair bir emareniz var mı? Bu ve buna benzer bir çok sorunun muhataplarından cevap almak esnafın en doğal hakkıdır. Evet esnaf cevap bekliyor...

Kitapları kim okuyor?

İstatistikçilere göre ülkede kitap okuma oranı hayli düşük. Bu veriler ışığında bir çok okuma kampanyaları düzenleniyor. Oranın artması için çalışmalar yapılıyor. Ama gel gör ki bu kadar düşük okuma oranına rağmen yazılan, basılan kitaplar hayli fazla.

İşte bu çelişkiyi anlamak zor. Okuma oranının düşük olmasına rağmen bu kadar kitap yazılması bana tuhaf geliyor. Ayrıca raflarda olan kitapların reklamları bir yerde görmeniz mümkün değil.

Üstüne üstük bir çok kitabın kopyası rafları süslüyor. Basılan kitapların sahteleri de rahatça kitapçılarda satılabiliyor.


Tekstil sektöründe olduğu gibi imitasyon kitap sektörüne de hakim olmuş. Bunun adı Emek hırsızlığıdır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap