SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > En şahane Gümüşhane

En şahane Gümüşhane

03 Şubat 2019 Pazar - 09:21








Nüfusumuz arttı, Gümüşhane azaldı. Bölgemizdeki illerin nüfusları artarken Gümüşhane’nin 7 bin 425 kişi azalmasını umarım kenti yönetenler iyi analiz eder. Göç veren bir il konumuna neden geldik diye araştırırlar. Bu göçten kimler ders çıkaracak onu da zaman içerisinde göreceğiz. Kimse mazeret üretmeden gidenlerin geri gelmesi adına yapılması gerekenler bir an önce tespit edilip hayata geçirilmeli. Kentten gidenleri kimler kaçırdı, bakmak gerek. Hükümetin ile bakış açısını araştırmak gerek. Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diyen anlayış ilde tek parti anlayışını mı benimsedi de millet göç etti, yoksa tarımla uğraşanların desteklenmemesi mi bu göçe neden oldu bakmak gerek. Artık Gümüşhane’nin boş laflara karnı tok, bundan sonra elle tutulur, gözle görülür yatırımlar, istihdama dönük kalıcı adımlar atılması şart oldu.

Kuşburnunun ülkemizde ilgi gördüğü, yurt dışına ihraca başladığı dönemlerde destek yerine köstek olanların acaba bu göçte payı var mıdır diye düşünmek gerek. Kimse topu getirip belediyelere atmasın, bana göre Gümüşhane’nin göç vermesinin en büyük etkeni hükümetin ile sırtını dönmesidir. AK Parti’ye son dönemlerde koşulsuz destek veren Gümüşhane bu desteğinin karşısını alamamıştır. Sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda içine kapanık bir hale dönüştürülüp, gelişmesine engel olan zihniyeti de sorgulamak şart. Bir insan neden doğduğu toprakları terk eder niye.

Kentin artık kendisine sunacağı imkanların sınırlı olması ve iş sahasının olmayışı, eğitimden sağlığa kadar bütün hizmetlerin en üst düzeyde olmamasını da bu göçün nedeni olarak sayabiliriz. Sonuç olarak benim Gümüşhane’min nüfusu azılmışsa TBMM’de görev alan milletvekilleri, muhalefet partileri kendilerini değerlendirmeli. İş dünyasında yeterli ekonomik güce sahip olanların aynaya bakmaları gerekir. Dedim ya artık kimse Gümüşhane için boş laf üretmesin. Altı dolu, üstü dolu, kent insanının yaşamına dokunan icraatlar hayata geçirecek adımlar, bir an önce nüfus azalışından ders çıkarılırak hayata geçirilir. Çünkü kişiler ve düşünceler değil, en şahane olan Gümüşhane’dir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap