SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Emekli kara kara düşünüyor

Emekli kara kara düşünüyor

18 Aralık 2018 Salı - 09:15








Nedir bu emeklilerin çektiği. Maaşlar artan zamlar karşısında eridi gitti. Yapılacak zam oranı ise enflasyon maniplesi ile küçüldü. Emekli kara kara düşünmeye başladı. Milyonlarca emekli hakkını aramada gösterdiği tepkiyi sahip olduğu devlet saygısı çerçevesinde gösterirken aynı saygıyı görmüyor.

Emekli olanlar ayrı dertleniyor, birde emeklilikte yaşa takılan çalışanlar var. Yaş geçti iş yok denilen bu vatandaşlarda kara kara düşünmeye başladı. Sahi emekli neden hep karaları bağlar oldu dersiniz. Mevcut hükümet oy almaya geldiğinde ilgi gösterdiği emekliyi sonraki zaman diliminde unuttuğu için.

İŞSİZLİK RAKAMLARI

Dün, “Türkiye genelinde işsizlik, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını kapsayan Eylül döneminde, geçen yılın aynı dönemindeki yüzde 10.6 düzeyinden, yüzde 11.4’e yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 330 bin kişi artarak 3 milyon 749 bin kişiye yükseldi” haberlerini hep birlikte okuduk.


Şimdi eli şakağa dayayıp iyi düşünmek zamanıdır. Emekli kara kara düşünürken, işsiz kalıp evine ekmek götüremeyenlerin sayısı artarken nasıl bir ülkede her şey güllük gülistanlık deniyor hayret ediyorum.

KÜSTAH ABD’Lİ

Dünyanın kanını emmek için her türlü kıvırmayı yapan ABD’nin yöneticilerine birde albay Sean Ryan denilen terbiyesiz eklendi. Kahraman Mehmetçiğime sosyal medya üzerinden ‘terörist” deme yavşaklığını gösteren bu albay tepkiler üzerine mesajını silmiş, kendisini yakalayan gazeteciyi de sosyal medyadan engellemiş. Hep dedim, demeye de devam edeceğim ABD’den bize dost olmaz. Bırakın dost olmayı post bile olmaz.

YOK ARKADAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın andımız ile ilgili hazırladığı temyiz dilekçesinde avukatların işi çıkmaza sürüklediği iddia edildi. Bakanlık avukatlarının ek beyan dilekçesinde, “Eğitim her kademesinde Atatürk milliyetçiliği ve Cumhuriyetin temel nitelikleri pekiştirilmektedir” ifadeleri de kayboldu.  Yok arkadaş yok. Bu anlayışla eğitimde nasıl başarılı olacağız biz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap