SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Egemenlik ce Cumhuriyet

Egemenlik ce Cumhuriyet

02 Kasım 2018 Cuma - 09:15








Malum olduğu üzere 23 Nisan 1920'de, milletin egemenliğine dayanan bir devlet kurduk. 29 Ekim 1923'te de, devletimizin yönetim şeklini "Cumhuriyet" olarak ilan ettik. Bu noktada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü hatırlatmakta yarar vardır: “Milli Egemenlik öyle bir nurdur ki; onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, mahvolur.” Bu sözün anlamı üzerinde, milletin her bireyinin bilinçli ve uyanık olması gerekir. Değerli okuyucularımız, millet iradesinin tecellisinde hayallere, yan gelip yatmalara, çekememezliklere, karalamalara yer olmamalıdır. Bilinmelidir ki; bir millet birbirine sımsıkı bağlı olmayı bildikçe onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. Bu bağlamda millletin iradesini hiç kimse küçümsememeli, yanlış yönlere çekmemeli. Bugün vatanımızda milli bir kudret varsa (ki her zamankinden daha kuvvetli olmalıdır) O cereyan; felaketlerden, kışkırtmalardan, ayrıştırmalardan ders alan milletimizin kalb ve dimağından doğmuştur. Bugün dünyada ve dünya milletleri arasında huzur ve iyi geçim olmazsa, bir millet kendisi için ne yaparsa yapsın huzurlu yaşamaktan mahrumdur.

Lütfen dikkat ediniz! Çağın koşullarını ülke sorunlarıyla aynı çizgide değerlendiren toplumlarda kalkınma, huzur ve güven kendiliğinden gelir. Ulu Önder Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyetin de üzerine çıkmayı şiar ediniyorsak, sadece kuru söylemlerle yetinemeyiz. Bu bağlamda Cumhuriyetimizi yaşatmak, milletimizin refah düzeyini yükseltmek,vatanımızın bekasını devam ettirmek için her gelen hükümet az veya çok bir şeyler yapmıştır. Milletimizin ve ülkemizin saygınlığını daha da yükseklere çıkarmak adına pek çok eserler kazandırmışlardır. Öyle mega projeler hayata geçirilmiş ve geçirilmeye çalışılmış ki, dünya bu yapılanları hayranlıkla izlemektedir (yeni inşa ettiğimiz İstanbul Havalimanı gibi.) Kısacası Cumhuriyet rejimi, ülkemize, milletimize sayılamayacak kadar çok eser kazandırmıştır. Millet olarak tüm çabamız bu yönde olmalıdır. Yaşasın Cumhuriyet!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap