SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Dünya okuma yazma günü 8 Eylül

Dünya okuma yazma günü 8 Eylül

08 Eylül 2018 Cumartesi - 09:29








Dünya okuma yazma günü ''UNESCO'' tarafından her yıl okur yazarlıkla ilgili sorunlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ''8 eylül dünya okuma yazma gününde'' çeşitli ülkelerle okuma yazmanın bireyler ve toplum için olan önemi vurgulanıyor.

Dünya okuma yazma günü ilk olarak 1967 yılında kutlanmıştır.Dünya genelinde ki okur yazarlık sorununa dikkat çekmek için ilan edilen ''dünya okuma yazma gününde dünyanın bir çok ülkesinde yapılan etkinlikler ile okuma yazma bilmenin önemine dikkat çekilmektedir.

Yapılan araştırmalara göre dünya da 750 milyonun üzerinde yetişkin kişi okuma-yazma bilmiyor.Bu oranın %64'ü kadınlardan oluşuyor.Türkiye'de ise okuma -yazma bilmeyen 7 milyondan fazla kişi bulunuyor.Ayrıca hayatımıza giren bilgisayar ve interneti daha iyi kullanmamız için mutlaka okur-yazar olmak gerekir.

Okur yazarlık özellikle kadınlar için sağlıklı olmanın iyi yaşamın bir nedenidir.Teknolojiden faydalanabilmek için potansiyel sağlıyor.

1996 yılından bu yana temel ve ileri düzeyde yüzyüze okur-yazarlık eğitimleri yapan,anne-çocuk eğitim vakfı(açev) daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla televizyon yoluyla ve bilgisayar destekli okur-yazarlık eğitimleri de gerçekleştiriliyor.


AÇEV okur yazarlık eğitimlerini Türkiye'nin 8 ilinde (Ankara,İstanbul,Adana,Bursa,İzmir,Gaziantep,Diyarbakır,Van) gönüllü eğitimcileri aracılığı ile yürütüyor.AÇEV'in eğitim seminerlerine katılarak sertifika alan gönüllüler kurslara katılan kadınlara okur yazarlık eğitimleri veriyor.   

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap