SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Dostumuzdan korkar olduk

Dostumuzdan korkar olduk

10 Haziran 2016 Cuma - 10:50








Son birkaç yıldır artık dostlarımızdan uzak durmaya başladık, Paralel yapı artık bulaşıcı bir hastalık gibi görünmeye başladı.

Ne oldu, neler oldu?

Bugüne kadar toplumun içinde el ele kol kola gezdiğimiz dost ve arkadaşlarımızdan ‘paralel yapı taraftarı’ düşüncesi ile artık uzak durmaya başladık; “Aman birileri görmesin, aman siyasiler görmesin, görürseler işimizi yapmazlar, bizi damgalarlar.” Sanki domuz gribi, tifo, verem, Hepatit C, Hepatit B veya kuduz gibi, çeşitli bulaşıcı hastalık taşıyor gibi dostlarımızdan uzak durmaya başladık.

Toplum bölünmeye başladı. Artık nerede bitecek, ne zaman bitecek?

Geçtiğimiz günlerde bir siyasi dostumuz ile biraz sohbet ettik, başka bir ilden muhalif bir partiden uzun yıllardır arkadaşı olan biri aramış ve kendisini ziyarete geleceğini söylemiş, bu dostu avukat ve burada paralel yapıdan gözaltına alınan birilerini savunmak için gelecekmiş. Ancak bu siyasi dostumuz korkmaya başladı. Yıllardır dostu ve arkadaşı olan bu insan ile bir araya gelmekten korkmaya başladı. “Acaba il dışında olduğumu mu söylesem arkadaşıma? Onunla görülürsem, siyasi hayatıma leke olur” düşüncesi insanlarda yerleşmeye başladı. Bu ne kadar daha böyle sürecek, ne zaman insanlar üzerindeki bu kara leke kalkacak, meclis çatısı altında PKK’lı vekiller otururken, alt kademe ile savaşmıyor mu devlet?


O halde Paralel varsa bunun başını almak gerekmiyor mu?

“Paralel” diye adlandırılan Zaman Gazetesi’nin düne kadar Rize’de 3 bin 500’ün üzerinde abonesi vardı, Şahika Koleji’nde çocuğunu okutmayan partili sayılmıyordu. Bu okula kayıtlar 10 bin TL’den başlıyordu. Ne oldu, neler oldu? Yine düne kadar bu cemaatin kuruluşlarına yardım etmeyen iş adamlarına iş verilmiyordu.

Şimdi?

Bu iş adamları “Paralel” diye teker teker toplanıyor. Bunlardan biri de Yunus Kotiloğlu, Yıllarca ANAP içinde yer alan, ANAP’ın içinde her kademede görev yapan bir iş adamı ve bu iş adamı Mesut Yılmaz’ın partiden ve siyasetten ayrılmasının ardından, Milliyetçilik ruhu ile AK Parti’ye geçerek Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer aldı. Ancak paralel yapıya (birilerinin talimatları ile) destek verdiği için; daha önce gözaltına alınıp, şimdi ise arananlar listesine eklendi. 

 


Şimdi sormak lazım, bunun neresi doğru?

“Paralel” ismi bulaşıcı bir hastalık ise insanların korkması doğal, ancak bu insanların bu toplumun içinden olduklarını unutmamak gerek. Bu insanların bu ülkeye vergi verdiğini, vatani görevlerini yaptıklarını unutmamak gerek. Bu insanları içimizden, devletimizden uzaklaştırmamak gerek. Bu, toplumda büyük bir yara oldu ve bu yarayı mutlaka temizlememiz gerekiyor.Ülkenin daha önemli meseleleri varken;yıllarca iç içe yaşadığımız, kader birliği yaptığımız dostlarımızdan uzak durmamız, onlara virüslü bir hasta gibi bakmamız ne kadar doğru ve bu korku ne kadar daha sürecek kimse bilmemekte. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap