SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Dikensiz yolda yürüyün

Dikensiz yolda yürüyün

23 Kasım 2017 Perşembe - 08:09








AK Parti Reis'in katılımı ile kongresini yaptı. Hayırlı olsun. İnşallah Rize’ye hizmetlerde aksama olmaz, tuttuklarını koparırlar.

Yeni yönetim listesine baktığımızda eskiler, parti kurucuları, belli zamanlarda AK Parti'ye hizmet edenlerden pek kimseyi göremedim. Olabilir. Her zaman yenilik iyidir, ancak eskileri üzmemek gerek.

İnşallah kimse üzülmemiş, kimse alınganlık yapmamıştır. Yıllarını AK Parti çatısı altında geçiren, köy, mahalle, sokak ve ev demeden parti ile birlikte yürüyenler küstürüldüyse Cumhurbaşkanının memleketinde bu biraz abes olur.

"Deli gönül sevdasını ben bilirim, ben bilirim" şarkısı ile yola çıkmamak gerek. Her şeyi ben bilirim edası ile yola çıkıldıysa yanlış bir yol ve sonu olmayan bir yol olarak karşımıza çıkar.

İl Başkanı Muhammet Avcı daha önce yazdığım gibi, "Ben bilirim" edasını kullanmakta. Bu doğru değil. Bu bana Hasan Karal’ın ilk il başkanlığı yaptığı dönemi hatırlatır. Ben bilirim, ben yaparım, güç elimde edasının ardından Karal ikinci dönemde “Biz biliriz, biz yaparız, birlikte yürürsek daha doğru olur” edasını yürüttü.


Siyasette akıl veren çok olur. Hele iktidar partisi isen çevren insanlarla dolar ve seni el üstünde tutarlar. Plağın diğer tarafı denk gelirse bu kez cız sesi gelir. Siyaset böyle her zaman plağın şarkı söyleyen tarafı denk gelmeyebilir. Arkasına bakmak gerek, işte o zaman kendini görürsün. Umarım Muhammet Avcı il başkanlığı ikinci döneminde, birinci dönemden bazı dersler çıkarmıştır.

Siyasetçi kimseyi üzmemeli, siyasetçi herkese eşit davranmalı, siyasetçi her zaman güler yüzlü olmalı, siyasetçi dava arkadaşlarını satmamalı, siyasetçi asla geçmişini unutmamalı, siyasetçi gelecek planlarını kendi egosu doğrultusunda yapmamalı.

Siyaset kapısı hizmet kapısıdır, siyaset kapısı dostluk, kardeşlik, birliktelik kapısıdır… Eeee o zaman siyasetin açtığı bu kapıyı kimseye kapatmamak gerek. Bu kapı her zaman açık tutulmalı, vefasız olmamalı.

Yeni seçilen biri için niye bunları yazdım?

Avcı yeni bir döneme girdi. Önümüzde çok önemli seçim var. 2019 seçimleri siyasetin içinde yıllarca yer alan bazı isimlerin siyasetin dışında tutulduğunu gördüm. Bu insanlar Rize’de sözü, özü bir olan insanlar. Bu insanları uzak tutmak partiye zarar verir.


Maalesef, ama maalesef Rize’de başarıya giden yolda ilerleyen insanların eteğine mutlaka bir teneke takarlar, sokakta cangır cungur etsin diye. Çok ama çok akıllı olmak gerek, hele siyasetçi isen, hele iktidar partisi isen, seninkine iki teneke bağlarlar.

Bunlardan biri Hasan Karal. İki teneke bağladılar. Ama kimse vefasız değil, kimse yapılanları unutmuş değil. Hasan Karal Cumhuriyet tarihinin en büyük milletvekilidir. Kimse bunu inkar edemez. Kimse bu insan üzerinde olumsuz konuşamaz. Her insanın hataları mutlaka vardır. Kimse peygamber değil. Kimse ak sütten çıkmış değil. Elbette Hasan Karal’ın da hataları olmuştur. Zaten kendisi de bunun farkında.

Şundan emin olmak gerek: Hasan Karal Rize’de çok sevilen bir kişi ve her eve, her haneye gerek iyilikleri ile, gerek yardımları ile girmiştir. O halde AK Parti'nin il başkanının bunu kaybetmemesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanımızın bir şarkısı var, her yerde söyler: "Beraber yürüdük biz bu yollarda." Yıllarca Karal ile Avcı beraber yürüdüler bu yollarda. Şimdi ne oldu bu yollara, ne oldu bu beraberliklere, bazı menfaatçiler bu yollara diken koydu, işte bu dikenleri temizlemek Avcı ve Karal’ın elinde.

Temizleyin kardeşim, şu dikenleri Avcı ve Karal, dikensiz yolda yürüyün.  


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap