SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Dev maç bugün, adrenalin yüksek

Dev maç bugün, adrenalin yüksek

25 Mart 2018 Pazar - 10:26








Artvin, bugün Hopa’da oynanacak olan maça kilitlenmiş durumda. BAL liginde mücadele eden A.Hopaspor grubun lideri Kars36 Spor ile adeta final maçını oynuyor. Her iki takım da zirveyi çok istiyor. Bu maça kadar grupta lider olan A.Hopaspor maalesef geçtiğimiz hafta Trabzon’da Hekimoğlu Doğanspor ile berabere kalarak Kars36'nın 2 puan gerisine düştü. Geride kalan 2 maç için avantaj yakalamak isteyen bölgemizin takımı kendi sahasında oynayacağı bu maça adeta şampiyonluk maçı gibi bakmaktadır. Tüm şehir bu maça kilitlenmiş durumda. Özel olarak ekstradan Trabzon’dan portatif tribün getirildi. Artvin'in tüm ilçelerinden taraftar bekleniyor.

İstanbul’dan Hopaspor sevdalıları kente geldi. Hafta içi Hopaspor yönetimi ve kentin ileri gelenlerinin yanı sıra kamu ile bir toplantı gerçekleştirilerek bu maçın önemi hakkında bilgi alışverişi yapıldı. A.Hopaspor'un 3 taraftar grubu da bu maça kilitlenmiş durumda. Kent adeta mor-beyaza büründü. Peki neden bu kadar istek var, adrenalin neden bu kadar yüksek? Tansiyonu çıkabilecek bir maç. Bildiğiniz gibi Artvin'in 3. Lig'de bir temsilcisi yok.

Futbol, bir kenti kurtaran ve en iyi reklamını yapan spor dalıdır. Hopa taraftarı daima kulübüne sahip çıkan bir taraftar kitlesidir. Trabzon’un futbola olan aşkı nitekim Artvin'de Hopa’ya yansımış durumdadır. Trabzon derken Hopalı vatandaşın yüzde 90'ı Trabzonspor sevdalısıdır. Durum böyle olunca ilin bir takımını da 3. Lig’de görmek en doğal hakkıdır. Yıllardır çöküş içinde kaybolan mor-beyazlı renkler artık canlandı. Bu yılki Hopaspor yönetimi ciddi manada ekonomik harcamalar yaptı. Belki de Türkiye genelinde hiçbir amatör takım bu kadar ekonomik harcama yapmamıştır.

Durum böyle olunca kentin ve taraftarın beklentisi çok fazla oldu, bir maçın skoru bu kentin kaderini belirleyecek. Aklıselim olmak gerek Bu maçta yapılacak herhangi bir taşkınlık bilinmelidir ki yine bu kulübe zarar verecektir. Adrenalini yüksek fakat tansiyonu düşük tutmamız gerek. Sonuç olarak bu bir spordur, kazanan da kaybeden de bu ülkenin takımıdır. Arkada iki maç vardır, belki de bu maçlarda kader değişebilir.

Bu maçın önemini bilerek asla sahaya yabancı madde atmadan, tahrik etmeden, olay çıkarmadan alnımızın akı ile Karadeniz insanına, Hopa’ya yakışan centilmenlik içinde bir maç çıkaralım. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki sadece ölümün çaresi yoktur. Bu kent daima bu sporcuların arkasındadır. Bu arada Arhavi erkekler voleybol takımı Efeler Ligi'ne adını yazdırdı. Arhavi Belediyesispor’a başarılarının devamını dilerim. Darısı Hopaspor'un başına olsun dileğiyle esen kalın.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap