SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > DEDİKODU

DEDİKODU

13 Mayıs 2018 Pazar - 07:15








‘’Kadınlar mı erkekler mi daha çok dedikodu yapar?" sorusunun cevabı ‘’elbette kadınlar!’’ olarak bilinse de, yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, dedikodu yapma oranları kadın ve erkekler için neredeyse aynı! Anlayacağınız dedikodunun cinsiyeti yok...

Erkek ve kadınların dedikodu yapma nedenleri ise hep aynı. Peki insanlar neden dedikodu yapar? Bana göre birkaç maddeyle şöyle sıralanabilir:

Kabul edilme isteği, beğenilme ve takdir edilme isteği, kıskançlık, bazı psikolojik sorunlar gibi nedenler sayılabilir.

Dedikodu insan hayatına ne gibi zararlar verir kısmına gelirsek;

-Dedikodu yapmak enerjimizi düşürür


Dedikodu yapmak da, dedikodu yapılan bir ortamda bulunmak da insanın enerjisini düşürür ve yorar. Üretkenliğiniz ve motivasyonunuz da dedikoduyla birlikte azalır. Özellikle iş hayatında yapılan dedikodu verimsizliğe neden olur.

-Dedikodu yapmak kalitemizi düşürür

İstediğimiz kabul ve saygıyı dedikodu yaparak elde edemeyiz. Dedikodu yapan,iftira atan insan er geç ortaya çıkar ve o andan itibaren o kişiye duyulan güven ve saygı azalır.

-Dedikodu yapmak olumsuzluklara odaklanmamıza neden olur

Sürekli dedikodu yapan bir insan, dedikodu malzemesi çıkarmak için sürekli eksik ve hatalara odaklanır, yani kusur arar. Bu şekilde yaşamak ise bir süre sonra her insan ve durum karşısında negatif düşünmemize neden olur. Çok dedikodu yapan insanların hiçbir şeyi beğenmemelerinin, sürekli bir kulp takmalarının esas kaynağı bu düşünce tarzıdır.


-Dedikodu mutsuzluk ve yalnızlık kaynağıdır

Sürekli olumsuza odaklanan bir insanın  mutlu olması zordur. Peki mutsuzluk neye neden olur? Elbette yalnızlığa... Dedikoducu insanlar kalabalıklar içinde yalnızdırlar. Çok dinleyeni vardır ama gönülden dinleyeni yoktur. Çünkü dedikoducu bir insanla kimse samimi ilişki kurmaz.

Bunu başarmak çok zor bunu biliyorum... İş yerinde, günlerde, ev gezmelerinde… kısaca dedikodu her yerde! Hayatın zorluklarını dedikodu yaparak atmak, bir nevi kafa dağıtmak sıradan bir şey haline geldi. En azından mümkün olduğunca dedikodu yapılan ortamlara girmemeliyiz.

Kendi adıma dedikodu yapılan yerde değil oturmak bir dakikamı bile harcamam.

Dedikodusuz güzel hafta sonları...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap