SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Çuvalla iste tasla ver...

Çuvalla iste tasla ver...

14 Kasım 2017 Salı - 09:00








Trabzon’da sürekli olarak gündeme lokantalar gelir durur. Turist geldiğinde fahiş fiyatlar uygulanıyor denerek haber olur...

Bazı zamanlar ise, bu durum gazete sayfalarına taşınır...

Şimdi size daha farklı bir konudan bahsetmek isterim...

Bu konunun adı da dönerdeki gramaj eksikliği.

Trabzon esnafı dürüsttür. Bunu herkes bilir. Son dönemlerde her sokakta ve köşe başında dürümcü dükkanları açıldı.


Ucuz olduğundan olacak ki, en fazla ilgi gören de o oluyor. Soslu yapan var, patatesi bol olan var, buraya kadar güzel...

İşletme çalışanları, döner ustaları tartmaktan mı üşeniyorlar yoksa kurnazlık yaparak milletin hakkını mı gasp ediyorlar burası bilinmez.

Lakin görüyoruz ki, bir kısım işletmeler tartıda 100 gram ağırlığı kullanmıyor, yerine tas koyuyor... Tas ne kadar alırsa dürümü sarıyor ve müşterisine veriyor.

Yani tas ne alırsa... Geçtiğimiz günlerde zabıta ekipleri Ortahisar ilçesinde yaptıkları uygulamada bu yöntemle satış yapan üç işyerini kapattı.

Tas uygulamasında 50 gram ile 70 gram arasında döner alıyor. Yani 50 gram alan müşteri 100 gram ücreti ödüyor. Böylelikle müşteri dolandırıyor. İşletmeci bilerek ya da bilmeyerek vatandaşın hakkını yiyor.


Trabzon Lokantacılar Odası’nın bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz. Bir önceki sorunlarda da direkt müdahil olmuştu. Bu konuda da kendisine bağlı olarak işyerlerini denetlese iyi olacak diye düşünüyorum.

Trabzon esnafında böyle işletmeciler çıkmaz. Küçük düşünen birkaç kişi yüzünde Trabzon’un tamamının mimlenmesi hoş olmaz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap