SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > CUMHURBAŞKANI MÜJDELERİNİ ART ARDA SIRALADI

CUMHURBAŞKANI MÜJDELERİNİ ART ARDA SIRALADI

27 Mart 2018 Salı - 07:15








25 Mart Pazar günü Hayri Gür Spor Salonu tarihi anlara tanıklık etti...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla burada yapılan AK Parti Trabzon 6. Olağan İl Kongresi bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir kalabalığa sahne oldu. Hayri Gür’ün içi dışı tıklım tıklımdı. Gerçekten Trabzon her zaman farkını ortaya koyuyor. Mahşeri kalabalık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın moral ve motivasyonunu bir hayli yükseltti. Cumhurbaşkanı bu güzellik karşısında Trabzonlulara müjdelerini sıraladı. 

Şehrimizde epeydir tartışma konusu olan Avni Aker Stadyumu'nun yerine ne yapılacağıyla ilgili çok net konuştu. Buranın daha önce verilen sözler gereği kent ormanı olarak değerlendirileceğini ve buraya ayrıca Trabzon'un her yönüyle tanıtacak bir müzenin yapılacağını müjdeledi. Sanırım bütün şehrin ortak arzusu buranın yeşil alan olarak değerlendirilmesiydi. Bunun devletin en yüksek makamında bulunan Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması bütün Trabzonluları sevince boğdu.

Biliyorsunuz ki, Avni Aker Stadyumu'nun kent ormanı olarak düzenlenmesi için Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç çok büyük gayret sarf etti. Bu konuyla ilgili sorulara ta belediye başkanlığı görevine gelmeden önce nasıl cevap verdiyse bugün de aynı şekilde cevap verdi. Ve buranın bütün Trabzonluların istediği doğrultuda kent ormanı, yeşil alan olarak düzenlenmesi gerektiğini defaatle söyledi. Bu konuda Başkan Genç'in emeğini görmezden gelemeyiz.

DEMİRYOLU VE ŞEHİR HASTANESİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeleri sadece bu muydu? Tabii ki hayır... Şehir hastanesinin kesinkes yapılacağını ve demiryolunun Trabzon'a kadar geleceğini söyledi. Gerçekten artık bu şehrin hayatta kalması için herkesin ortak kanaati demiryolunun kesinlikle Trabzon'a gelmesiydi. İthalat ve ihracatın canlanması için rayların Trabzon limanına kadar ulaşması herkesin hemfikir olduğu bir konu. Bu hayal önümüzdeki 3-4 yıllık süreçte gerçekleşecek gibi. Bu hayal gerçekleştiğinde Trabzon'un önünde kimse duramaz!..

II. DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Şehrimizde birkaç yıldır konuşulan 2. devlet üniversitesinin yapılacak olması bizzat Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. Bunu çok önemsiyorum. Zira üniversiteler bulundukları şehre katma değer üretir. Bilim ve teknoloji üretmesinin yanında şehrin ihtiyaç duyacağı yetişmiş insan gücüne katkı yapar. Her üniversite şehirlerin itici lokomotifi olmuştur. O nedenle Trabzon'a yapılacak olan ikinci devlet üniversitesini çok değerli buluyorum. Ve bu projelerde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak'a, milletvekillerimize ve herkese çok şehrimiz adına çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap