SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Çocuk olmak

Çocuk olmak

23 Aralık 2018 Pazar - 09:21








Çocuk olmak, hayata tertemiz bir şekilde, sevgiyle bakmaktır. Çünkü çocukların kalbi tertemizdir. Onların yüreklerinde kirden eser yoktur. Çocuklar dünyaya farklı bir gözle bakar. Dünya onlar için çok güzeldir. Yaşamak duygusunu en çok çocuklar sever. Çünkü onlar küçük olduklarından oyun oynamak ister ve başka bir şey düşünmezler. Oyun oynamanın da çocukların büyüme dönemleriyle ilgili faydalar sağladığını düşünüyorum.

Çocuklar her zaman saygı ve sevgiyi hak ediyor. Onları sevgiyle, şefkatle, merhametle büyütmeliyiz. Çocuklar başkalarıyla kıyaslanmaktan hoşlanmaz. Bunun farkında olarak onları kimseyle karşılaştırmamalıyız. Çocukları karşılaştırırsak, bu durum onlar için çok daha kötü sonuçlara yol açabilir. Her çocuğun yapısı, yeteneği farklıdır ve zamanla ortaya çıkar. Çocuk olmak dünyayı hayal alemine çevirmektir. Çünkü çocuklar için hayal kurmak çok faydalı ve gereklidir. Hayal kurmak da çocukların en çok yaptığı işlerden biridir. Zaten hayal kurmadan yaşamak bence anlamsızdır ki biz bu yaşımızda da zaman zaman hayal kurarız.

Çocuk olmak, arkadaşlık kurmaktır. Bundan dolayı her çocuk arkadaşı olsun ister. Arkadaşlık da çocukların sosyalleşmesine büyük katkı sağlar.

Çocuk olmak, sevinçli olmaktır, en küçük şeyden mutlu olmaktır. Zira çocuklar için mutluluk her an vardır. Yani çocuklar o saf yürekleriyle en küçük bir şeyde dahi mutlu olmayı bilirler. Bundan dolayıdır ki ben bile zaman zaman keşke çocuk kalsaydık diye düşünürüm. Mutlu hafta sonları...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap